NA24.no

(SAS)

SAS slår på stortrommen

Det skandinaviske flyselskapet med 21 nye ruter.

Flyselskapet SAS planlegger storlansering neste sommer. Flytselskapet vil åpne 21 nye linjer neste sommer.

I tillegg til de nye linjene, så kommer SAS til å øke hyppigheten på flere norske og svenske innenrikslinjer. Dette kommer frem i en pressemelding fra selskapet.

- Vi regner med at mye av tilveksten i flybransjen kommer til å komme fra fritidsreisende, og den veksten kommer SAS til å ta en del av. Samtidig kommer vi til bruke får fly mer effektivt, noe som gir oss muligheten til å øke vårt tilbud til våre kunder. Samtidig er dette et offensivt initiativ for å skape lønnsom vekst som gavner både kundene og SAS, skriver SAS-sjefen Rickard Gustafson i meldingen.

I medvind
I sommer så det endelig ut til å løsne for den skandinaviske "flaggbæreren". Selskapet levert de beste tall på tre år.

I perioden april til juni 2011 hadde SAS inntekter på 11,2 milliarder svenske kroner og et overskudd før skatt på 729 millioner svenske. Antall passasjerer økte med 1,1 millioner.

- Dette er det sterkeste andrekvartalet vårt siden 2008 og er drevet av kostnadsbesparelser og passasjervekst, sa Gustafson.

Investorene på gjerdet
Etter de sterke resultatene steg SAS-aksjen hele 25 prosent. Likevel har flyselskapets aksjekurs falt hele 55 prosent så langt i år.

På Oslo Børs klatrere SAS-aksjen 3,8 prosent onsdag formiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere