NA24.no

SAS slurvet med vedlikehold

Sist oppdatert:
SAS fløy i fjor med 10 maskiner som aldri skulle vært i luften. Skandinaviske luftfartsmyndigheter ser svært alvorlig på saken.

I november i fjor kom det for en dag at 10 fly i SAS-flåten ikke hadde gjennomgått vedlikeholdsprogrammet i tråd med forskriftene. Ifølge internasjonale regler skal slike fly bli værende på bakken og kan ikke settes inn i kommersiell trafikk. Nå truer skandinaviske luftfartsmyndigheter med å trekke inn driftstillatelsen om ikke SAS straks tar affære, skriver Svenska Dagbladet.

- SAS har tøyd sikkerhetsmarginene, sier Nils Gunnar Billinger til avisa. Han er generaldirektør for Luftfartsverket og ordfører i OPS-utvalget, de skandinaviske luftfartsmyndighetenes samarbeidsorgan for flysikkerhet.

SAS selv sier de tar kritikken på alvor.

- Vi ser svært alvorlig på de hendelsene som er beskrevet og på det faktum at organisasjonen ikke har lykkes med å forhindre dem, sier Lars Mydland i SAS til avisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere