*Nettavisen* Økonomi.

SAS-streiken avblåst.

Mandag morgen møttes de streikende for å diskutere den tilspissede situasjonen som har ført til at over 150 flyavganger er innstilt siden fredag. Foto: Ned Alley (NTB Scanpix)

SAS' danske kabinansatte har valgt å returnere til arbeidet etter fire dagers streik, ifølge Politiken.

02.03.15 15:26

Streiken har rammet om lag 40 prosent av selskapets flyginger fra København, ifølge avisa. Nå har fagforeningen CAU oppfordret de streikende til å gå tilbake på jobb.

Les også: 50 nye SAS-fly på bakken mandag

Les også: Dette har du krav på ved en flystreik

Bakgrunnen for arbeidskonflikten var at SAS vil flytte 147 kabinansatte over i datterselskapet Cimber som et sparetiltak, noe som kunne bety dårligere arbeidsvilkår. Arbeidsretten i Danmark slo fast at de kabinansatte måtte gjenoppta arbeidet søndag, men SAS-arbeiderne overså påbudet.

SAS svarte med å si at ansatte som ikke var tilbake på jobb innen mandag klokken 12, ville «bringe sitt ansettelseforhold til opphør».

Kan bli gjenopptatt

Når overføringen av mannskapet er gjort, kan imidlertid streiken bli gjenopptatt.

Les også: Disse Norwegian-flyene blir innstilt

– Jeg tror det lettet stemningen da de ansatte fant ut at de kan streike videre på lovlig vis etter å ha blitt flyttet til Cimber, sier kabinpersonalets talsmann Jakob Esposito, ifølge Ritzau.

Det er om lag 1.100 danske kabinansatte i SAS. Hver tiende ansatte er ikke fagorganisert.

Mandag morgen møttes de streikende for å diskutere den tilspissede situasjonen som har ført til at over 150 flyavganger er innstilt siden fredag.

Flytrafikken går som normalt

Det var planlagt i alt 28 SAS-flyginger til og fra København og Oslo mandag. Én av dem ble kansellert, men det er uvisst om dette skyldes tekniske problemer eller om det var et utslag av streiken, ifølge informasjonssjef Knut Morten Johansen.

– Vi regnet med noen forsinkelser tidligere i dag, men nå går trafikken i Norge som normalt, sier Johansen, som understreker at SAS-flygingene mellom de to landene ble rammet i begrenset grad.

HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));

Lik Nettavisen og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.