NA24.no

SAS stuper på børs

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Flykonsernet får medfart på børsen etter elendig rapport.

Fusjonssamtaler og et skandinavisk flykonsern i stor endring dominerer utviklingen på Oslo Børs tirsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Ved lunsjtider faller hovedindeksen 0,82 prosent til 215,04 poeng.

Mayday, mayday
Det mest negative utslaget kommer fra SAS-aksjen, som er i ferd med å gå inn for nødlanding etter at konsernets kvartalsrapport viste svakere tall enn ventet. I tillegg fortalte SAS at det foretar en rettet emisjon på 6 milliarder svenske kroner samt at 3.000 årsverk blir overflødige etter at det er innført nye sparetiltak.

LES MER:
3000 må gå i SAS
SAS-sjef går

Aksjen faller 20,71 prosent til 29,10 kroner.

DISKUTÈR HER:Går SAS konkurs?

Tandberg belønnes
På den positive siden bidrar videokonferanseselskapet Tandberg. Selskapet overgikk analytikerforventningene med klar margin da selskapet la frem tall mandag ettermiddag.

Aksjen stiger 8,19 prosent til 89,80 kroner.

LES MER: Overraskende fra Tandberg

Vil ha oljefusjon
Mandag kveld ble et nytt styre valgt inn i Det norske oljeselskap. Kun timer senere blir det kjent at noen ønsker å gjøre store forandringer med selskapet. Sector Asset Managements forslag til ny styreformann ble vedtatt på den ekstraordinære generalforsamlingen, og nå er et annet selskap Sector er storaksjonær i giftelystne.

Noreco foreslår en fusjon mellom seg selv og Det norske oljeselskap, der 2.44918 Noreco-aksjer gir én aksje i Det norske. Hvis dette bytteforholdet blir vedtatt vil de eksisterende aksjonærer i Det norske eie 52,5 prosent i det nye selskapet.

LES MER: Foreslår oljefusjon

Den nyvalgte styrelederen, Didrik Schnitler, sier imidlertid i en børsmelding at Det norske oljeselskap synes det er feil tidspunkt å snakke om fusjon akkurat nå. Til det er valget av det nye styret for ferskt.

LES MER: Trenger mer tid

Det Norske-aksjen stiger 9,06 prosent til 36,10 kroner, mens Noreco-aksjen sendes ned 2,4 prosent til 12,20 kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Kutter oljeaksjer
Morgan Stanley kuttet i dag flere oljeaksjer i Europa. Meglerhuset skriver i en analyse at oljeprisen kan falle så lavt som til 25 dollar fatet i andre kvartal.Meglerhuset venter en snittpris i 2009 på 35 dollar fatet. StatoilHydro-aksjen ble kuttet fra overvekt til undervekt. Kursmålet ble senket fra 260 til 135 kroner.

StatoilHydro er ned 1,03 prosent til 114,80 kroner.

Oljeprisen tar et lite steg opp tirsdag ettermiddag. Mars-kontrakten omsettes for 44,43 dollar fatet på råvarebørsen i London, en oppgang på 1,35 prosent.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere