*Nettavisen* Økonomi.

SAS-tallene tar av

Flyselskapet SAS har en god vekst i passasjerer i mars. Kabinfaktoren øker også godt.

11.04.07 11:38

SAS fløy 3,5 millioner passasjerer i mars som er opp 6,5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Kabinfaktoren økte opp med 1,8 prosent til 71,4 prosent. Kabinfaktoren viser hvor mange passasjerer som fyller opp flyet.

Den totale kapasiteten til flygeselskapet økte med tre prosent i mars og økte totalt 5,7 prosent i fjor.

Som ventet
Avkastningen per flysete var som forventet 15 prosent og tilskrives god kapasitets kontroll, lettere sammenlignbare tallmaterial, og et godt management.

I mars er avkastningen forventet å bli positiv sammenlignet med sist år, men økningen er forventet å være lavere enn i februar.

- Det er for øyeblikket ingen indikasjoner på noen nedgang i syklusen i flymarkedet, heter det i meldingen.

Det totale markedet vokset godt og avkastningen er god begrunnet med stor etterspørsel. Et skjær i sjøen for fremtidig vekst er de voksende flybensinprisene.


Nedgang
SAS Braathens kapasiteten var ned 1,3 prosent, og trafikken økte med 4,8 prosent. Kabinfaktoren var opp 2,3 prosent og er for tiden 69,5 prosent. Det betyr at syv av ti seter er oppfylt i den norske delen av flyselskapet.

De interkontinentale rutene til SAS hadde en kapasitetsnedgang. Dette fordi det har introdusert «Business Sleeper» på sine ruter og nedleggelse av ruten mellom Bangkok til Singapore. Trafikken var også med ned 5,6 prosent sammenlignet med siste år.

Flyselskapets operasjon i Danmark hadde en sesongbasert kapasitetsnedgang på 2,8 prosent og trafikken var ned 1,3 prosent.

SAS kommer etter og solgte 32,5 prosent av sine billetter på Internett i februar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.