NA24.no

SAS-tap på over 1 milliard før skatt

SAS
SAS Foto: Wikimedia
Sist oppdatert:
Flyselskapet SAS flyr i motvind og fikk et tap før skatt på over 1 milliard svenske kroner i andre kvartal.

«SAS trapper opp kostnadskutt i et utfordrende marked» er den noe kryptiske tittelen på SAS´ børsmelding om resultater for andre kvartal.

Inntektene falt til 8.47 milliarder svenske kroner (SEK) i andre kvartal i år sammenlignet med 9,93 milliarder i samme tidsrom i fjor.

Enhetsinntektene sank 8,9 prosent og driftsmarginen (EBIT-marginal) falt 7,8 prosent.

Resultat før skatt for andre kvartal endte på -1078 millioner svenske kroner sammenlignet med et underskudd på «bare» 329 millioner kroner i samme tidsrom i fjor.

Etter skatt endte resultatet på minus 800 millioner SEK mot minus 405 millioner SEK i andre kvartal 2013.

I børsmeldingen skriver SAS at selskapet har iverksatt ytterligere sparetiltak som skal gi en resultateffekt på en milliard svenske kroner i inneværende regnskapsår (2015/2015).

Konsernsjef Rickard Gustafson kommenterer de siste tallene slik:

- Det skandinaviske flymarkedet er fortsatt preget av intensiv konkurranse og prispress, noe som har redusert marginene våre mer enn forventet. Vi er svært misfornøyde med resulatet som er svakere enn forventet. Det er likevel verdt å notere at vi i april oppnådde en rekordhøy kabinfaktor og at antall passasjerer som fløy med SAS økte med 300.000 i andre kvartal. I tillegg klarte vi å redusere enhetskostnaden med 5,3 prosent i andre kvartal.

Gustafson varsler i meldingen at SAS fra høsten 2015 vil opprette ruter fra Oslo og Stockholm til Nord-Amerika og Asia.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere