NA24.no

SAS tar «alle» på senga

Foto: SCANPIX SWEDEN (REUTERS)
Sist oppdatert:
Flyselskapet kliner til med overraskende pluss.

SAS leverer overraskende gode resulttater i tredje kvartal.

Flyselskapet, som har slitt i motvind i lengre tid, leverte et resultat før skatt på 114 millioner svenske kroner i tredje kvartal. Dette var bedre enn 110 millioner svenske kroner i fjor, og langt bedre enn ventede minus 403 millioner svenske kroner. Omsetningen til selskapet falt imidlertid tilbake 16,6 prosent til 11.076 millioner kroner.

Årsaken til inntektsfallet er fra nedgangen i antalle passasjerer med 14,7 prosent til 6,2 millioner passasjerer i det tredje kvartalet.

Ikke i mål
SAS-ledelsen har jobbet knallhardt med å komme i mål med forhandlingene med sitt mangehodede monster, fagforeningene. På pressekonferansen torsdag formiddag vil resultatet av forhandlingene presenteres, men det er allerede klart at man ikke er i mål med en endelig plan ennå. Det opplyser selskapet i en melding.

SAS har i løpet av årets ni første måneder kuttet 2,5 milliarder kroner i kostnader. Totalt har nå 1.884 heltidsansatte sluttet i selskapet

- SAS fortsetter med full kraft implementeringen av Core SAS. Totalt gjennomføres besparinger motsvarende 5,2 milliarder svenske kroner der rundt 3,9 milliarder kroner gjenstår å gi resultateffekt i 2009 og 2010., skriver SAS-sjef Mats Jansson i meldingen.

Bedre enn ventet
Driftsresultatet (EBIT) til SAS var bedre enn ventet i kvartalet, og endte på 259 millioner svenske kroner. Ifølge Reuters var det her ventet minus 245 millioner svenske kroner. Nettoresultatet endte på 152 millioner kroner, noe som var langt bedre enn katastroferesultatet på minus 1.986 millioner svenske kroner i samme periode i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere