NA24.no

SAS tømmes for nordmenn

(SAS)
Sist oppdatert:
Nå er det dansk og «Svensk Alt Samma».

Adm. direktør og konsernsjef Rickard Gustafson i SAS gjør store det endringer i konsernledelsen.

I tillegg til Rickard Gustafson, vil konsernledelsen framover bestå av CFO og viseadministrerende Göran Jansson, viseadministrende Henriette Fenger Ellekrog med ansvar for HR & Kommunikasjon, Flemming Jensen med ansvar for Operations og Benny Zakrisson med ansvar for Infrastruktur, samt sjefsjurist Mats Lönnkvist.

Lönnkvist, Gustafson og Jansson er svenske, mens Fenger Ellekrog og Jensen er danske. Den eneste nordmannen i toppledelsen i SAS, Robin Kamark, velger å trekke seg fra selskapet.

- Når nye strukturer etableres og når organisasjoner forandres, bør man alltid overveie om man ønsker å være en del av den nye organisasjonen. Etter nøye overveielser har jeg kommet til at jeg ønsker å fortsette karrieren min utenfor SAS, skriver Robin Kamark i en melding.

Satser på forretningsreisende
SAS har nå gjennomført innstrammingsprogrammet Core SAS. Nå har SAS-sjef Gustafson dratt i gang den nye strategien «4 EXCELLENCE»

Ettersom Core SAS-strategien er gjennomført har visekoncernsjef John Dueholm valgt å avslutte sitt operative ansvar for SAS, som planlagt, og meldt forrige vinter Han fortsetter frem til våret 2012.

Etter de store kuttene flyselskapet har gått igjennom, skal selskapet igjen satse tungt på forretningsreisende.

- SAS lanserer derfor i dag sin nye strategi 4Excellence med den målsetningen å i 2015 ha oppnådd excellence innen fire kjerneområder – Commercial Excellence, Sales Excellence, Operational Excellence og People Excellence. SAS skal fortsatt være førstevalget for forretningsreisende samtidig som tilbudet for fritidsreisende kommer til å forsterkes, heter det i meldingen.

Skal kutte mer
Gustafson er imidlertid ikke ferdig med å kutte i SAS.

Han ønsker å redusere enhetskostnadene med 3-5 prosent per år fram til 2015. Dette skal skje ved ytterligere kostnadstiltak men også sterkt fokus på produktivitetsforbedringer, der innføring av kvalitets- og effektiviseringsprogrammet Lean i hele virksomheten er en viktig del.

- Jeg setter høye, men realistiske mål for SAS fordi jeg vet at vi har meget engasjerte og kompetente medarbeidere innen alle deler av selskapet. Vi skal frigjøre deres potensiale gjennom godt lederskap og økt fokus på de som har direktekontakt med våre kunder. Innføring av Performance management gir et lederverktøy for systematisk målsetting, oppfølging og coaching. Alle medarbeidere skal forstå hvordan de bidrar til SAS overgripende mål, skriver Rickard Gustafson i en melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere