NA24.no

SAS vurderer nye kutt

Sist oppdatert:
Kredittkrisen skaper fortsatt lavere etterspørsel for flyselskapet.

SAS melder at trafikken falt med 12,5 prosent og at de fraktet 2,2 millioner passasjerer i desember, en nedgang på 3 prosent sammenlignet med desember i fjor.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Kabinfaktoren falt med 1,7 prosentpoeng til 64,8 prosent den siste måneden av 2008.

Når det kommer til yielden så økte denne med 3,3 prosent i november, en økning på linje med hva selskapet hadde forventet. For desember venter de en lite forbedring i yielden og at denne vil være positiv sammenlignet med året før.

- Markedet er karakterisert av lavere etterspørsel på grunn av svakere makroøkonomisk utvikling i Skandinavia og verden generelt. Utfordringene innen kredittmarkedene vil trolig resultere i enda vanskeligere makroøkonomisk utvikling i SAS Gruppens kjernemarkeder, skriver selskapet i en børsmelding.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

Flyselskapet er i gang med spareprogrammet som kalles «Profit 2008» der kostnadene skal kuttes med 1,5 milliarder, og opplyser at dette programmet går i henhold til plan.

Setekapasiteten ble i desember redusert med 10,2 prosent sammenlignet med 2007. SAS har allerede annonsert at de skal redusere kapasiteten med 10 prosent og tiltakene har gradvis begynt å vise effekt. Flyselskapet skriver i børsmeldingen at det er trolig at de kommer til å innføre ytterligere kapasitetskutt i 2009.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere