NA24.no

Satser hardt uten bakkenettet

Sist oppdatert:
Eurosport satser frisk i Norge selv om kanalen ikke kommer med i bakkenettet.

For en hvilken som helst tv-kanal er distribusjonen det viktigste. Uten den har det ikke noe å si hva slags innhold kanalen har å tilby. Det har Eurosport fått merke. Først ble det kjent at kanalen ikke kom med i det digitale bakkenettet, så ville ikke svenske ComHem fornye distribusjonsavtalen.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Husholdninger eller ei
- Det er to helt skilte saker, sier nordisk distribusjonssjef i Eurosport, Dennis Anderson, til NA24 Propaganda og legger til:

- I starten er den store forskjellen mellom ComHem og RiksTV at sistnevnte ikke har noen husholdninger, samtidig som det er store forskjeller på eiersiden.

- Tror du det har hatt noen påvirkning at TV 2 eier både en del av RiksTV og egen sportskanal, siden Eurosport ikke er med i bakkenettet?

- Det tror jeg ikke. Det er jo slik at konsesjonen legger opp til at det skal være en brannmur mellom eierne og RiksTV. Slik at alle partene behandles likt. Siden jeg ikke vet hva som kommer er det vanskelig å si hva utfallet er. Det finnes jo en anledning til at et selskapet går inn med flere hundre millioner kroner i en så langsiktig investering og vil jo da gjerne ha igjen for investeringen, slår Anderson fast.

Populist
Anderson er overrasket over at Eurosport ikke er med i bakkenettet, selv om han mener at det er langt fra verdens undergang å stå utenfor.

- En av de utvalgskriteriene som RiksTV benytter seg av er populæritet, og Eurosport er tross alt en av Norges mest populære sportskanaler. Vi håper fortsatt at det skal finnes forhandlingsmuligheter med RiksTV og at vi skal få bli med. Vi får ta stilling til at vi ikke blir med, vi faller ikke med RiksTV.

Hvilke sportskanaler som kommer med i bakkenettet vil Anderson ikke vurdere nå.

- Jeg vil ikke spekulere før jeg har sett endelig resultat, naturligvis må vi i se på om vi er blitt behandlet på rett måte. Vi vil jo se på vår distribusjonsstrategi.

- Hvilke typer plattformer er det du tenker på da?

- IP-tv kommer til å komme enda sterkere i Norge. Jeg tror det finnes et marked for flere ulike distribusjonsformer, hvor bakkenettet er et av dem

Norsk på norsk
Som mange av de andre nisjekanalene satser Eurosport mer norsk innhold og har språkambisjonene klare.

- Vi har satt opp studio i Norge og rekrutterer ansatte. Alle våre sendinger blir sendt på norsk ved utgangen av året. Dette er noe som vil skje gradvis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere