*Nettavisen* Økonomi.

Satser på å få vind i seilene

Riggselskap vil bli en større aktør innen vindmølleutbygging, og søker partnere.

HOLMENKOLLEN PARK, OSLO (NA24): Riggselskapet Seajacks International har sikret seg en kontrakt for den ene av to oppjekkbare enheter. Kontrakt er for Seajacks Kraken og gjelder for brønnservicearbeid.

Selskapet har to oppjekkbare enheter som har egen fremdrift, og i stand til å forflytte seg for egen maskin. Det gjør selskapet unik, og de vil i tiden fremover fokusere virksomheten rundt vindmølleutbygginger. Det er der de vil være i tiden fremover.

Kontrakten Seajacks nå har landet gjelder dog brønnservice der de skal stimulere gassbrønner i Nordsjøen og er inngått med TAQA Offshore. Verdien er på fire millioner dollar i en fast periode på 30 dager, men det er også avtalt opsjoner på ytterligere 40 dager.

Dermed skal Seajacks Kraken forflyttes tilbake til Nordsjøen fra Canada der de for tiden opererer for ExxonMobil.

Holder lav profil
Selskapet er notert på Oslo Axess og har valgt å holde en lav profil. Likevel håper de å finne noen å slå seg sammen med. Styret har innledet en strategisk prosess der First Securities og Credit Suisse er hentet inn som rådgivere.

Administrerende direktør Thomas Berg og daglig leder for den britiske virksomheten Blair Ainslie sier at de for tiden er i en innledende fase, og at selskapet vil komme tilbake med mer informasjon.

Grunnen til at de nå ønsker noen å slå seg sammen med er at de mener tiden er moden for å ta noen steg videre.

På partnerjakt
Seajacks er fullfinansiert og har sikret kontraktsoppdrag for sine to enheter, og er fullt i stand til å stå på egne ben, men de mener det vil være bedre for aksjonærene å finne en partner.

Hva slags partner ønsker de ikke å gå nærmere inn på, men de sier til NA24 at de vurderer alle mulighetene. Foreløpig har det ikke gått til noen formelle skritt, men regner med å ha utforsket de strategiske mulighetene innen utgangen av året.

Grunnen at de er hos Pareto er at det er en av få sjanser de har til å møte investorer, potensielle konkurrenter og andre interessenter. Hovedfokuset til selskapets virksomhet fremover vil være Nordsjøen og hovedtyngden av ledelsen sitter i Storbritannia.

- Norge er ikke vekstmarkedet for vindmølleparker. Det er Storbritannia som er ledende etterfulgt av Tyskland og Danmark, sier Ainslei til NA24.

De mener at installasjon av vindmølleparker vil være et populært satsingsområde fremover. Mye skyldes at trenden går mot fornybare grønne energiformer. Det markedet ønsker de å utnytte, og ser muligheter for en høy vekst.

Annonsebilag