NA24.no

Satser på ferskingene

To børsdebutanter har kommet inn i varmen som Paretos favoritter.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Meglerhuset benyttet julen til å rydde i sin portefølje over favorittaksjer. Flere nykommere har blitt funnet verdige og dermed har gamle travere måttet vike plass.

NA24 - din næringslivsavis

Sterk oppgang
I desember steg Pareto-porteføljen med 11,9 prosent, mens hovedindeksen steg 6,6 prosent. Pareto traff godt med sin investering i Hydro. Etter at fusjonen ble kjent steg aksjen 29,4 prosent og valget om å ha dobbel vekting i aksjen var vellykket.

Oppdrettselskapet Austevoll Seafood fikk et løft på 13,2 prosent, mens Petroleum Geo Service steg 9,7 prosent.

Investeringen i Fast var også vellykket med 9 prosent, mens Telenor steg 8,2 prosent. Seadrill, Trefoil, Sparebanken Vest og Eitzen Chemical klarte ikke følge i samme tempo selv om aksjene gjorde det sterkt.

Bytter ut aksjer
I januar har Pareto valgt å bytte ut Fast med Tandberg Television etter at selskapet vant en viktig HD-kontrakt. Meglerhuset tror dette er bare starten på en rekke nye kontrakter. Austevoll må vike for å gi plass til Northland Resources, selv om oppdrettselskapet gjorde det sterkt.

Nykommeren Faktor Eiendom blir trukket frem som en klar favoritt etter at aksjen falt 15 prosent siden børsnoteringen i desember. Pareto var en av rådgiverne i forbindelse børsnoteringen og har et kursmål 55 kroner per Faktor-aksje.

Alle aksjene får lik vekting på en tiendedel hver.

Paretos januaraksjer
* Seadrill
* Petroleum Geo Service
* Norsk Hydro
* Trefoil
* Northland Resources
* Telenor
* Tandberg Television
* Eitzen Chemical
* Sparebanken Vest
* Faktor Eiendom

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere