*Nettavisen* Økonomi.

Satser på kinesiske jernmalm

London Mining er nå klare til å gå tungt inn i kinesiske jernmalm.

14.01.09 10:17

Gruveselskapet London Mining som tok en meget pen gevinst på sitt jernmalmprosjekt i Brasil i fjor, har sett etter nye prosjekter, og nå er de klare til å gå videre i Kina. Det kinesiske samarbeidsprosjektet ble presentert allerede i august i fjor, men nå har prosessen tatt et skritt videre.


Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet


Ifølge en oppdatering fra London Mining har selskapet nå gått inn i en betinget aksjetegningsavtale som vil gi dem 50 prosents eierandel i den kinesiske gruveselskapet China Global Mining Resources ltd (CGMR).

Totalt skal London Mining skyte inn 39,25 millioner dollar for eierandelen, samt yte et lån til joint-venture partner Wits Basin Precious Minerals Inc på 5,75 millioner dollar. Summen skal finansieres ved bruk av Londons egne kontantreserver.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Rekke forbehold
Det er imidlertid en rekke brikker som skal på plass før London åpner pengesekken. For det første skal CGMR gjennomføre oppkjøp av de to kinesiske gruveselskapene Xiaonanshan

Mining Co limited (XNS) og Nanjing Sudan Mining Co limited (Sudan). Selskapene driver jernmalmuttak og prosessering Maanshan.området.

I tillegg skal selgerne av XNS og Sudan gi CGMR rett til å kjøpe et tredje selskap de har i sin portefølje. Det forventes at prosessen med oppkjøpene og aksjetegningen vil være avsluttet i løpet av første kvartal.

Lokale avtagere
London Mining mener de skal klare å sikre CGMR fortsatt sterke marginer tross de kortsiktige utsiktene til lavere råvarepriser. Blant tiltakene er kostnadsreduksjoner og kapasitetsøkning, samt en fokusert markedsstrategi.

De mener også at de vil kunne oppnå en premie på malm som følge av gruvenes nærhet til lokale stålverk med tilhørende lave transportkostnader.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.