NA24.no

Satser på kortreist melk

Foto: Sigrid Helene Svendsen (Rogalands Avis)
Sist oppdatert:
Tine vil selge melken i området hvor kua lever.

Fra mandag kommer TineMelk fra en av Tines gårder i den regionen hvor forbrukerne bor. Melken har fått kartonger med dokumentariske fortellinger om melkens opprinnelse, med bilder av og historier om melkebønder, gårder, kuer og melk.

- Vi vet at svært mange av oss er stolte over melken fra egen region og mener at den er best. Det har vi tatt på alvor, og styrer nå ut fra at all konsummelken som produseres i en region skal komme i butikkhyllene til forbrukere i den samme regionen, sier konserndirektør Hege Holter Brekke i en melding.

Vil ha mer nærhet
Med regional melk ønsker selskapet å bidra til økt engasjement om og større nærhet til en av Norges mest brukte matvarer.

- Både internasjonale trender og norske forbrukerstudier viser at folk vil vite mer om hvor maten de spiser kommer fra og hvem som har produsert den. Gjennom melkekartongen inviterer vi nå forbrukerne hjem til et utvalg av de omkring 10 500 små og store Tine-gårdene og -samdriftene landet rundt, sier Holter Brekke.

En fersk undersøkelse Norstat har gjennomført for meieriselskapet viser at syv av ti nordmenn drikker melk. Nesten ni av ti av disse igjen drikker melk hver dag eller flere ganger i uken.

Fortsatt mye melkedrikking
Totalt vil 20 gårder bli presentert på til sammen 30 forskjellige nye melkekartonger med regional melk i variantene TineMelk Hel, Lett, Ekstra Lett og Skummet. Melken kommer fra og leveres til fem regioner:

  • TineMelk fra gårder på Østlandet
  • TineMelk fra gårder på Sørvestlandet
  • TineMelk fra gårder på Vestlandet
  • TineMelk fra gårder i Midt-Norge
  • TineMelk fra gårder i Nord-Norge

De nye melkekartongene viser til nettsider hvor forbrukerne kan lære mer om bøndene, kuene, melken og livet på gårdene i de ulike regionene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere