NA24.no

Satser på solsuksess

Selv om sommeren er på hell, har DnB NOR Markets valgt å satse på at solen vil skinne.

Les NA24 på mobil

DnB NOR Markets har valgt å lempe ut Aker Yards, Tandberg Television og FAST denne uken. Meglerhuset skriver i sin ukerapport at de ønsker å øke vektingen mot oljerelaterte aksjer. Dermed blir de aksjene som ikke er direkte knyttet til oljesektoren kastet ut.

NA24 - din næringslivsavis

Selv om tre ikke-oljerelaterte aksjer blir lempet ut, er det bare en aksje som kommer inn i varmen. Solenergiselskapet Renewable Energy Corporation (REC) er siste tilskudd blant favorittene til meglerhuset. Alternativ energi, slik som solenergi, blir mer attraktive når oljeprisen er høy.

I forrige uke hevet DnB NOR Markets sine estimater for oljeprisen i årene fremover og har samtidig hevet kursmål og anbefalingene for oljegigantene Statoil og Norsk Hydro.

Letekostnader og høy oljepris gjør det mer interessant å drive med alternative energikilder og meglerhuset tar dermed inn REC som en eksponering mot oljerelaterte selskaper.

DnB NOR Markets portefølje
* Fred. Olsen Energy
* Renewable Energy Corporation
* Sinvest
* Subsea 7
* Tandberg
* Telenor

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere