NA24.no

(Scanpix)

Satser på svensk shopping

Vital kjøper resten av et av Sveiges største og mest besøkte kjøpesentre.

Vital kjøper seg opp til 100 prosents eierskap i kjøpesenteret Kista Galleria i Stockholm

Fra 2002 har Vital bygget seg opp en portefølje av moderne forretningsbygg, sentralt i de største svenske byene.

- Sverige er Nordens mest transparente eiendomsmarked. Mange internasjonale aktører investerer i dette markedet, og ikke uten grunn. Kjøpet av den resterende eierandelen i Kista sammen med investeringen i hotell og konferansesenteret Stockholm Waterfront, som vil stå ferdig rundt årsskiftet, gir oss den eksponeringen vi ønsker i Sverige. Vi har nå en veldiversifisert portefølje bestående av kjøpesenter, hotell og kontor. Eiendommene i Sverige vil etter dette utgjøre 27 prosent av Vitals totale eiendomsportefølje. Det er et nivå som er i overensstemmelse med vår strategi og som vi er komfortable med, sier Tom Rathke, konserndirektør i DnB Nor og administrerende direktør i Vital, i en melding.

Kista Galleri
Kista er totalt på 134 000 kvm utleieareal, hvorav 89.000 kvm er butikklokaler. Omsetningen i 2010 forventes å overstige 2,3 milliarder og antall besøkende 17 millioner.

Kista Galleria ble fornyet og utvidet med 24 000 kvm butikkareal høsten 2009. Fornyelsen ses på som svært vellykket siden omsetningen så langt i 2010 har økt med hele 19 prosent.

- Kista har hatt god utvikling i mange år, og spesielt siden senteret ble utvidet i fjor. Vital ser stort potensial i Kista Galleria. Vi vil fortsette å utvikle eiendommen og har sterk tro på at vi kan utvikle både markedsposisjonen og eiendomsverdien ytterligere, sier Rathke.

Selger
Eiendomsoverdragelsen skjer 31. oktober, da Vital kjøper Vital Länsförsäkringar Livs eierandel på 49,9 prosent. Catella Corporate Finance har vært rådgiver i oppkjøpet. Kjøpet er betinget av godkjenning fra det svenske konkurrensverket.

- Länsförsäkringar Liv har vært med og utviklet handelsplassen siden 1985 og Kista Galleria har i alle år gjennom sin stabile utvikling levert gode resultater både til eiere og leietakere. Den gode verdiutviklingen som Kista Galleria har hatt innebærer at eiendommen har fått for stor vekt i Länsförsäkringar Livs eiendomsportefølje, og derfor har vi nå solgt oss ut av Kista Galleria. Vi endrer allikevel ikke vår investeringsfilosofi da vi vil fortsette å investere i kontor og handel i Stockholm, sier Jakob Carlsson, CFO Länsförsäkringar Liv.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere