NA24.no

Satser på teknologi

Meglerhus venter mye av teknologisektoren i tiden fremover og har ryddet plass blant favorittaksjene.

DnB NOR Markets satser på teknologi og tar inn Tandberg og Tandberg Television i denne ukens portefølje over favorittaksjer. Tomra og Bergesen Worldwide Gas må vike plass etter at aksjene har gitt en pen stigning den siste uken.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi velger å vekte oss opp i teknologi, etter at teknologiaksjer har vært sterke i USA, men foreløpig ikke i Norge. Sammenliknbare selskaper for både Tandberg og Tandberg Television har gått sterkt i utlandet, og vi tror det er gode odds for at dette vil smitte over til disse aksjene, skriver DnB NOR Markets i sin begrunnelse.

Henger etter
Meglerhuset mener at Tandberg kom med gode kvartalstall i juli, men at aksjekursen ikke gjenspeiler de sterke tallene. I USA har konkurrenten Polycom og Cisco har levert gode tall og DnB NOR Markets venter at det vil gi grunnlag for at kursene vil få et løft. Aksjekursen Tandberg skal dessuten henge etter internasjonale sammenlignbare selskaper.

Tandberg Television leverte derimot noe skuffende tall for andre kvartal og aksjekursen har falt kraftig siden tallene ble lagt frem. Selv om marginene var svakere enn det meglerhuset hadde forventet, har ikke DnB NOR Markets forandret det langsiktige synet på aksjen.

- Selskapet er posisjonert innen en langsiktig teknologisk trend, som vil styrke seg i mange år enda. Tandberg Television har vist seg konkurransedyktig internasjonalt sammenliknet med konkurrentene, skriver DnB NOR Markets.

DnB NOR Markets portefølje
* Aker Yards
* FAST
* Fred. Olsen Energy
* Sinvest
* Subsea 7
* Tandberg
* Tandberg Television
* Telenor

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere