NA24.no

Satser på to nye byaviser

Bjørn Larsen, konsernsjef i Lundquist Media.
Bjørn Larsen, konsernsjef i Lundquist Media. Foto: Terje Prestårhus, Byavisa Drammen
Byavisa Fredrikstad og Byavisa Sarpsborg på gata fra nå.

I dag får innbyggerne i Sarpsborg og Fredrikstad en ny lokalavis i postkassa. Det er Lundquist Media som står bak lanseringen av Byavisa Sarpsborg og Byavisa Fredrikstad. De to nye avisene innebærer at 145.000 husstander på Østlandet – hvorav 70.000 i Østfold mottar en lokal Byavisa-utgave ukentlig.

- Byavisene får etter dette en solid plattform i Østfold, sier konsernsjef Bjørn Larsen (57) i Lundquist Media i en melding.

Fra A-pressen
Larsen, som i mange år var konserndirektør i A-pressen og senere administrerende direktør i Gudbrandsdølen Dagningen, mener utgivelse av ytterligere to fulldistribuerte lokalaviser i Østfold vil bety at næringslivet på en enkel og kostnadseffektiv måte kan nå ut til 70.000 husstander hver eneste uke.

- Når vi skulle ekspandere var det naturlig å tenke vekst i tilknytning til et eksisterende markedsområde. Med den positive utviklingen vi har hatt i Moss i høst, fremstår Østfold som et svært interessant marked med korte avstander og mange felles berøringspunkter. Vi håper at de tre lokale byavisene skal bidra til å speile både hver enkelt by, og Østfold som fylke, på en god måte, sier Bjørn Larsen i meldingen.

- Redaksjonelt vil vi også bli rikere med to nye aviser og et nært samarbeid. Byavisene skal bidra til at det alltid er et mangfold i avisfloraen. Ingen, verken lesere eller annonsører, er tjent med lokale monopoler, sier Geir A. Arneberg i meldingen (44), ansvarlig redaktør for alle utgavene.

Samler medier
Med de to nye Byavisa-utgavene overtar Lundquist Media virksomheten til Nedre Glomma Avis (NGA) og de ansatte i dette selskapet er tilbudt jobb videre.

- Jeg gleder meg over Byavisas inntreden i Fredrikstad og Sarpsborg. Det sikrer et produkt med høy kvalitet og høy redaksjonell integritet, samt trygger våre arbeidsplasser. Samtidig kan vi dra synergier av konsernets samlede ressurser, sier tidligere eier av NGA, Tom Helgesen i meldingen.

Helgensen fortsetter som redaktør i de to lokalavisene. Han er ikke i tvil om at det er rom for en lokal ukeavis i begge byene, med tilnærmet full dekning og godt redaksjonelt innhold, i en tid hvor abonnementsavisene stadig taper opplag.

Flere aviser
Lundquist Media, som er avisenes eierselskap, utgir fra før Byavisa Tønsberg som er inne i sitt åttende år, Byavisa Drammen som er inne i sitt tredje år og Byavisa Moss som kom med sin første utgave høsten 2010.

Alle avisene har lokal tilstedeværelse med journalister og selgere. Produktene sys sammen hos en felles desk i Drammen før de sendes til Agderposten Trykk i Arendal for trykking, mens Norpost står for distribusjonen av avisene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere