Gå til sidens hovedinnhold

Satset inn en halv milliard

Sats fosser fram og leverer sterke tall, men det er ikke takket være støttemedlemmer.

Treningsgiganten Sats Norge leverer sterke resultater for 2007. Omsetningen steg med 61,1 millioner kroner fra 2006 og endte på rett over en halv milliard kroner.

NA24 – din næringslivsavis

Driftsresultatet bedret seg til 60,6 millioner kroner, fra 42,9 millioner kroner i 2006. Før skatten ble betalt satt selskapet igjen med 54,4 millioner kroner, noe som er en forbedring på nesten 14 millioner kroner fra året før. Årsresultatet endte på 38,9 millioner kroner, mot 28,8 millioner kroner i 2006.

Støttemedlemmer dårlig butikk
Anders Hall Grøterud, som er informasjonsdirektør i Sats Norge, svarer dette når vi spør hva omsetnings- og resultatforbedringen kommer av.

- Det er først og fremst at vi vokser jevnt og trutt med organisk vekst. Vi får litt flere medlemmer, og lykkes å få dem til å bruke medlemskapet sitt mer, sier Grøterud.

De som trodde at støttemedlemmer, som bare betaler regningen men ikke benytter seg av fasilitetene, er god butikk tar feil.

- Støttemedlemmer er dårlig butikk, sier Grøterud som tillegger at de i flere år har hatt som mål å redusere denne ”kundegruppen.”

- Vi ringer tusen telefoner i uken til medlemmer for å motivere medlemmene til å opprettholde av en regelmessig treningsvane, fortsetter informasjonsdirektøren som også opplyser om at selskapet har 105.000 medlemmer i Norge.

Ikke merket Gjedrem-effekten
Og så langt inn i 2008 har de ikke merket noe til at renteskruen har begynt å tyne folks lommebøker.

- Salget går som det skal, og noe bedre enn i fjor, sier Grøterud som reklamerer med at det koster tilsvarende en kaffekopp dagen å trene så mye man vil.

Selskapet er eid av den danske stiftelsen Tryg i Danmark, som Grøterud betegner som en langsiktig eier som satser innenfor helse og sikkerhet.

Sliter med kronen
For hele Sats-gruppen, som da omfatter Sats-studio i Norge, Sverige, Finland og Danmark, endte omsetningen på 1.3 milliarder svenske kroner i 2007. Men trenden for hovedselskapet er ikke like god. Selskapet satte igjen med 46 millioner svenske kroner i resultat for året før skatt, mot 65 millioner svenske kroner året før.

En medvirkende årsak var en knallsterk norsk krone, som belastet finanskostnadene med hele 25 millioner svenske kroner. Det er også et annet regnskapsprinsipp benyttet på gruppen, enn i det norske datterselskapet.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken