NA24.no

Satte ny rekord med denne

Foto: Per Langevei (Sandefjords Blad)
Sist oppdatert:
Gjett hva malermesteren betalte for denne prakteiendommen i Sandefjord.

Malermester Martin Thorendahl fra Oslo er ikke kjent for å knusle når det kommer til kjøp av eiendom.

Bolighandel1: Selg uten megler

Torsdag skrev Sandefjords Blad at it-gründer Bjørn Erik Tholfsens prakteiendom på Vesterøya i Sandefjord er solgt for 38 millioner kroner.

Rekord
Dette er ny rekord for boligomsetning i Sandefjord. Og hvis man ser på disse strandeiendommene som potensielle fritidsboliger - Sandefjord har ikke boplikt - så er dette ny norsk rekord for strandeiendommer i Norge.

Kjøper er ifølge Finansavisen malermester Martin Thorendal.

Den forrige rekorden ble satt i ifjor sommer. Også her var Thorendahl involvert. Han solgte Flekkenveien 80 på Tjøme til klesmilliardær Joakim Varner for 35 millioner kroner.

Den forrige rekorden sto i syv år, og ble satt da investoren Ola Mæle solgte sin flotte strandeiendom i Blindleia.

Det var eiendomsmegler Tore Solberg hos Z Eiendom i Vestfold som solgte Tangenodden 5. Eiendommen er den dyreste som noen gang er solgt i Sandefjord.

Sandefjord og Vesterøya har noen av landets flotteste strandeiendommer. I og med at kommunen ikke har boplikt, er det flere rikfolk som er interessert i å kjøpe boligeiendommer langs sjøen for å bruke som fritidsboliger. Ifølge Solberg skal Thorendahl og kona flytte til Tangenodden 5 og bruke den som permanent bolig

- Helt på topp
- Det er nesten ikke mulig å få en strandeiendom i Vestfold med en slik størrelse og kvalitet, sier Solberg til Nettavisen.

Boligen ble bygget for bare 11 år siden, og har det meste du kan ønske deg av en slik eiendom: Innendørs svømmebasseng, egen gjesteleilighet og garasje med plass til fire biler er noe av det Thorendahl kan glede seg til å ta i bruk.

It-penger
Selger av strandperlen er Bjørn Erik Tholfsen (48). Han tjente seg søkkrik på børsyndlingen Santech. It-selskapet var grunnstenen i det som senere ble et industrieventyr med mange vellykkede it-bedrifter i Sandefjord.

Santech ble tablert av Bjørn Erik Tholfsen sammen med Tom Tychesen og brødrene Gunnar og Sigurd Bjønness.

Selge? Finn billigste megler på MittOppdrag.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere