Snittprisen på en bolig i Oslo ligger på 66.000 kroner per kvadratmeter. Bladet Kapital har sett på prisene i det helt øverste sjiktet i hovedstadens boligmarked og funnet priser opp mot 300.000 kroner per kvadratmeter.

Les også: Droppet megler - solgte 700.000 over takst

160 kvadratmeter

Oslos dyreste per kvadratmeter ble solgt tidligere i år på Gimle i Frogner bydel. Kjøperen, BilXtra-gründer Jon Morten Melhus, betalte ifølge Kapital 287.000 kroner per kvadratmeter for leiligheten på 160 kvadratmeter i Thomas heftyes gate.

På Vinderen ble seks toppleiligheter solgt for priser tilsvarende opp mot 200.000 kvadratmeter tidligere i år. I sommer endte en 13 kvadratmeter stor ettromsleilighet på Majorstua på knappe to millioner kroner eller 150.000 kroner per kvadratmeter, ifølge Kapital.

12 prosent opp på ett år

Torsdag la Eiendom Norge frem boligprisstatistikken for oktober 2016.

Se egen sak: Rekordhøy prisoppgang i oktober

Den viser at boligprisene steg med 0,6 prosent i oktober. Korrigert for sesongvariasjoner steg de med 1,4 prosent.

Boligprisene er nå 12 prosent høyere enn for ett år siden.

Administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer, sier det er svært sjelden at man ser en oppgang i prisene i oktober. Oslo og Drammen steg mest, med henholdsvis 1,8 prosent og 1,2 prosent.

– Boligprisutviklingen i oktober er historisk sterk. Prisoppgangen i Oslo på 1,8 prosent er rekordhøy for måneden å være, for normalt synker boligprisene i oktober, sier Christian Vammervold Dreyer, direktør i Eiendom Norge.