NA24.no


REKORD: I dette området på Gimle i bydel Frogner ble det satt prisrekord på boligmarkedet i Oslo tidligere i år med kvadratmeterpris på 287.000 kroner for en leilighet.
REKORD: I dette området på Gimle i bydel Frogner ble det satt prisrekord på boligmarkedet i Oslo tidligere i år med kvadratmeterpris på 287.000 kroner for en leilighet. Foto: Faksimile (Google Maps)

Satte prisrekord med 287.000 kroner per kvadratmeter

Sist oppdatert:
Prisrekord på Frogner i Oslo i hett boligmarked.

Snittprisen på en bolig i Oslo ligger på 66.000 kroner per kvadratmeter. Bladet Kapital har sett på prisene i det helt øverste sjiktet i hovedstadens boligmarked og funnet priser opp mot 300.000 kroner per kvadratmeter.

Les også: Droppet megler - solgte 700.000 over takst

160 kvadratmeter

Oslos dyreste per kvadratmeter ble solgt tidligere i år på Gimle i Frogner bydel. Kjøperen, BilXtra-gründer Jon Morten Melhus, betalte ifølge Kapital 287.000 kroner per kvadratmeter for leiligheten på 160 kvadratmeter i Thomas heftyes gate.

Fakta: Sjekk hva naboen solgte for

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Lurer du på hva naboen fikk for huset eller leiligheten hun solgte? Nå er det enklere enn noen gang å finne ut dette.

Tjenesten boligpriser.1881.no gir deg mulighet til å gå inn på et kart og klikke inn på boligsalg over hele landet.

Tjenesten viser salgsoverdragelser med verdi på fast eiendom og borettslag. Du kan søke på spesifikk adresse eller sted eller du kan navigere deg fram på et interaktivt kart. Det er også mulig å avgrense søket på periode. En egen hyperlenke bringer deg til salgshistorikk for boligen.

På Vinderen ble seks toppleiligheter solgt for priser tilsvarende opp mot 200.000 kvadratmeter tidligere i år. I sommer endte en 13 kvadratmeter stor ettromsleilighet på Majorstua på knappe to millioner kroner eller 150.000 kroner per kvadratmeter, ifølge Kapital.

12 prosent opp på ett år

Torsdag la Eiendom Norge frem boligprisstatistikken for oktober 2016.

Se egen sak: Rekordhøy prisoppgang i oktober

Den viser at boligprisene steg med 0,6 prosent i oktober. Korrigert for sesongvariasjoner steg de med 1,4 prosent.

Boligprisene er nå 12 prosent høyere enn for ett år siden.

Administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer, sier det er svært sjelden at man ser en oppgang i prisene i oktober. Oslo og Drammen steg mest, med henholdsvis 1,8 prosent og 1,2 prosent.

– Boligprisutviklingen i oktober er historisk sterk. Prisoppgangen i Oslo på 1,8 prosent er rekordhøy for måneden å være, for normalt synker boligprisene i oktober, sier Christian Vammervold Dreyer, direktør i Eiendom Norge.
Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere