*Nettavisen* Økonomi.

Satte salgsrekord på Black Friday

Foto: (Robert Fjeldberg)

Norwegian Outlet jubler for ny salgsrekord på «Black Friday».

«Black Friday», fredag 25. november, er den dagen i året det omsettes for mest dollar i amerikanske kjøpesentere. I fjor lanserte merkevarebyen Norwegian Outlet det amerikanske handelskonseptet i Norge - og responsen var overveldende. Sist fredag satt man på ny rekord i kassaapparatene.

-Vi omsatte for over syv millioner kroner bare denne ene dagen. 55 prosent opp fra omsetningen samme dag i fjor. Dessuten var også lørdagen svært godt besøkt – så samlet sett gikk årets villeste shoppingdager over all forventning, sier daglig leder Einar Sørland ved Norwegian Outlet i en melding.

Han forteller at også besøksrekorden fra 2010-utgaven av «Black Friday» ble slått med god margin. Dessuten forløp årets salgskaos uten store skader på kundene.

Besvimte
- En kvinne på ivrig tilbudsjakt besvimte og måtte sendes til sykehus med ambulanse. Hun kom seg imidlertid raskt til hektene igjen. For øvrig fikk vi god effekt av doblet vakthold og økt bemanning i butikkene, sier han i meldingen.

I USA og Canada har «Black Friday» mer enn 50 år lange tradisjoner som «alle handledagers mor» – dagen for de virkelig gode priskuppene.

- Bruker mye penger
- Siden «Black Friday» er plassert èn måned før juleaften, har den for butikkeiere og tallknusere blitt et tydelig barometer på folks vilje til å bruke penger i den kommende julehandelen. Skal vi dømme etter våre egne tall fra sist fredag, har handelsstanden dingen grunn til å være bekymret over nordmenns evne og vilje til å bruke penger i julehandelen, sier Sørland i meldingen.

- Dessuten er vi godt fornøyd med at «Black Friday» bare på to år ser ut til å ha fått et solid fotfeste hos både handlende og handelsstanden. I fjor var vi alene om å markere dagen. I år fulgte en rekke andre handelsaktører, som for eksempel Jernia og Outlet One, etter. Neste år blir det garantert flere, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag