Sauemøkk i Gilde-steik

Da Kari Thingvold (61) skulle skjære i lammesteika, oppdaget hun to svarte kuler.

28.04.06 11:04

Før familiemiddagen på Romerike ble det oppstandelse da de fant sauemøkk i lammesteika fra Gilde, skriver Romerikes Blad.

- Jeg skulle skjære opp steika til søndagsmiddagen, og da så jeg at det var sauelort på kjøttet. Møkka satt fastklemt litt inn i fettet, forteller Kari Thingvold til TV 2 Nettavisen.

Hun pirket litt borti møkka, og da løsnet det.

- Det var tydelig at det var to sauelorter, sier Thingvold, merkbart sjokkert over det spesielle funnet.

Den planlagte søndagsmiddagen med familien ble avlyst etter at hun fant møkka. 61-åringen har heller ikke hatt lyst på kjøtt siden.

- Jeg mistet lysten på mat. Jeg spiste ikke hele søndagen, og har ikke spist kjøtt siden, sier Thingvold til TV 2 Nettavisen.

- Brudd på hygienetiltak
Mandag leverte Thingvold steika til Mattilsynets distriktskontor på Kløfta. Hun hadde tatt vare på emballasjen på steika, som viste at den kom fra Gilde.

Flere «hår i suppen»:

Fant musehår i brødet

Rottebæsj på restaurant

Fant larve i spagetti

Fant sauebæsj i fårikålkjøtt

- Jeg kan bekrefte funnet, sier distriktssjef Nils Ole Astrup Baalsrud vet Mattilsynets distriktskontor på Kløfta til TV 2 Nettavisen.

Mattilsynet har nå sendt melding til distriktskontoret som har tilsyn med slakteriet som tok i mot sauen.

Ifølge Baalsrud dreier det seg om et Gilde-slakteri i Nord-Norge.

- Vi ser åpenbare brudd på hygienetiltakene ved slakteriet i dette tilfellet, sier han.

Funn av avføring på sau er ikke uvanlig, men det skal håndteres skikkelig under selve slakten, opplyser distriktssjefen.

Steika kjøpt på tilbud
Steika kjøpte Thingvold på tilbud hos Rema 1000 på Kløfta i forrige uke.

- Jeg var på butikken og der hadde de lammesteik på tilbud, og da slo jeg til og kjøpte to steiker, som var frosne. Hjemme så stekte jeg dem på svak varme gjennom natten, forteller hun.

Klikk på bildet for å forstørre.


Thingvold delte opp den ene steika og puttet den i fryseren. Den andre ventet hun med å dele opp - inntil dagen hun oppdaget møkka. 61-åringen sto klar med kniven og skulle begynne å skjære da hun så møkka.- Saken her er ikke min kansellerte familiemiddag, men at lammelåret er fra Gilde. Når jeg går til media er det fordi det angår alle og ikke bare min mat, sier Thingvold.Hun priser seg lykkelig over at hun så lorten, og orker ikke tenke på hva som kunne skjedd dersom hun ikke hadde gjort det.- Det er jo ikke alle som ser like godt. Jeg kunne fort ikke ha sett det, og da hadde jeg klint møkka inn i kjøttet, sier Thingvold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.