NA24.no

Savannah (ni måneder) er meglerassistent

Stian Grøtte og Savannah
Stian Grøtte og Savannah Foto: Privat.
Sist oppdatert:
Ny trend førte til at hun måtte rykke ut.

Nettbrett og smarttelefoner gir landets eiendomsmeglere en helt ny hverdag. Det skriver Savannah (ni måneder) og Stian under på.

Det er full fart i boligmarkedet i Bergen til tross for at vi skriver desember måned. En måned som tradisjonelt har hatt lavere aktivitet enn årets andre 11 måneder.

FØLG NETTAVISEN NA24 PÅ FACEBOOK  

Ber om private visninger
En annen ny trend er at folk stadig oftere spør om private visninger, noe som førte til at eiendomsmegler og partner Stian Grøtte i Privatmegleren Bergensdalen måtte ta med seg datteren Savannah på jobb.

- Vi får mye mer henvendelser nå i desember om privatvisninger og det endte med at jeg måtte rykke ut med min «lille visningsassist» for å vise en tomt. Endringen i aktivitetsnivået i desember tror jeg skyldes den stadig større utbredelsen av nettbrett og smarttelefoner. Folk surfer mer og mer på mobiler, nettbrett og ipader innimellom julestresset og i ledige stunder, sier Grøtte til Nettavisen NA24.

Få objekter i desember
Grøtte ser ellers de samme tegnene i markedet i år som i fjor.

- På denne tiden i fjor lå det 380 boliger på markedet, mot knappe 300 nå. Da sier det seg selv at det er lite eiendom å velge i for Norges nest største by.

400.000 kroner over takst - strålende fornøyd
På en visning Grøtte holdt mandag 3. desember kom det syv par for å kikke.

- Fem av parene skrev seg på listen og fire av parene kom med skriftlig bud. Fra første bud på 3.1 millioner kroner, like under prisantydning, endte tilslaget på rekkehuset på 3,5 millioner kroner. Det unge paret var strålende fornøyd og utbrøt: «endelig var det vår tur», ler Grøtte.

Øvre Kirkebirkeland 24, foto, AKITA FOTO

Et faktum i eiendomsmarkedet i desember er at det er få boliger på markedet.

Alltid konkurranse om attraktive boliger
- Jeg registrerer med nysgjerrighet i media hva mine meglerkollegaer rundt omkring i landet mener om markedet. Den ene artikkelen skriver om at man kan gjøre «kupp» og spare flere hundre tusener nå i desember, mens den andre skriver at prisen går himmelhøyt over takst. Hvordan skal man tolke disse signalene? , spør Grøtte.

- Markedene er nok forskjellig i byene i Norge, men jeg tror på generelt grunnlag at med lavt utbud av boliger, kombinert med relativt stabil etterspørsel, gjør sitt til at prisene presses oppover, særlig på attraktive eiendommer. Attraktivt kan være prisnivået boligen er i, nabolaget, sol og utsikt, men ikke minst nærhet til forsteder, skoler og god kommunikasjon. Dette merker vi godt på visningene nå, de interessentene som kommer i snøfykene er desto mer interessert enn normalt og ønsker seg genuint å kjøpe bolig. Man slipper disse nysgjerrige naboer som svinser innom av og til på sommeren og følgelig «vet alt», sier Grøtte.

Godt forberedt
En annen tendens han merker seg er at folk som kommer på visning er stadig bedre forberedt.

- Det er en klar og hyggelig tendens at interessentene i forhold til tidligere år, er at de har satt seg godt inn i prospekt, takst og andre nødvendige papirer før de kommer på visning. Dette synes jeg som fagmann er meget positivt og gjør visningen enda mer interessant. Vi snakker tross alt om store investeringer til flere millioner og det skulle egentlig bare mangle at man ikke gjorde forarbeid før man går på visning, sier han.

Grøtte planlegger å legge ut flere eiendommer nå rett før jul.

- Så kan de ligge og «godgjøre» seg julen igjennom. Jeg vet også at mange andre megler nå bygger «varelager» med boliger som skal ut på nyåret, avslutter Grøtte.

LES OGSÅ:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere