SBM Offshore får riggordre

Nederlandske SBM Offshore er nå tilbake som boreriggleverandør gjennom datterselskapet Gusto MSC.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

SBM Offshore meldte i sommer at selskapet hadde fått intensjonsavtaler for bygging av inntil tre halvt nedsenkbare borerigger for det brasilianske markedet. Nå har riggoperatørene avsluttet sine forhandlinger om lange kontrakter til det brasilianske statsoljeselskapet Petrobra.

NA24 - din næringslivsavis

Status viser at et selskap droppet ut av forhandlingene, men de to andre aktørene har fått kontrakter med Petrobras, og dermed er to riggkontrakter på plass for SBM Offshore.

Olje- og oljeserviceselskapet Queirox Galvao Perfuracoes SA og Odebrecht Drillign Services har plassert en ordre hver hos SBMs Gusto MESC på borerigger av typen GustoMSC TDS 2000Plus. Riggene vil kunne bore på inntil 2.000 meters havdyp og inntil 7.500 meter ned i havbunnen. Riggene skal leveres i henholdsvis første og tredje kvartal 2009.

SBM Offshore tredje byggenummer er sikret verftskapasitet med levering tidlig i 2010, og selskapet har nå flere interessenter som forhandler om å overta kontrakten.

SBM Offshore har også fått bestillinger av design og komponeneter fra eksterne verft. Det gjelder designpakke for en semi som skal bygges ved Keppel FELS i Singapore, samt design for to oppjekkbare borerigger som skal bygges ved Labroy Offshores verft i Indonesia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag