NA24.no

Geo Pacific, Fugro-Geoteam, seismikkskip, seismikk, terror
Geo Pacific, Fugro-Geoteam, seismikkskip, seismikk, terror

SCAN Geo med grå guiding

Seismikkselskapet SCAN Geophysical med resultatvarsel for fjerde kvartal og nye forsinkelser i nybyggsprosjektene.

Avslutningen på 2007 ser ut til å bli en trist affære for seismikkselskapet SCAN Geo. I en oppdatering sendt ut 20. februar må selskapet melde om både minustall og nye forsinkelser for sitt nybyggingsprogram.

NA24 - din næringslivsavis

Svake tall
Når det gjelder fjerde kvartal 2007, så ser SCAN Geo nå driftsinntekter på omkring 95 millioner kroner for perioden. Driftsresultatet før avskrivninger, EBITDA, ventes å havne på minus 7 til 10 millioner kroner. Det vil gi et salet EBTDA-resultat for 2007 på pluss 57 til 60 millioner kroner.

Bakgrunnen for smellen i fjerde kvartal er lavere inntekter og økte driftskostnader. Dokkingen av seismikkskipet M/V Geo Searcher og svakere produksjon for M/V SCAN Resolution trekker ned inntektene.

På kostnadssiden må SCAN logge økte generelle kostnader, datakostnader og personellkostnader.

Uvisse leveranser
I tillegg til de svake tallene, så må SCAN Geo også melde om nye forsinkelser for nybyggingsprogrammet ved det indiske ABG-verftet.

Selskapet og verftsinspktør V-Ships anslår nå at det første av de tre seismikkskipene nå først vil bli levert i slutten av september 2008. I forrige prognose hadde selskapet håpet på slutten av juni.

Når det gjelder fartøy nummer to, så har det kun vært begrenset fremdrift i stålskjæringen som startet i august i fjor. Verftets plan var å bygge fartøyet ved et ny anlegg ved siden av dagens fasiliteter for å hente inn en del av tidstapet. Forsinkelser i nødvendige tillatelser har imidlertid forsinket oppstarten, med tilhørende forsinkelser for SCAN Geos fartøyer.

Dette påvirker også byggingen av det tredje fartøyet tilsvarende. De to siste skipene i serien skulle ha blitt levert 30. september i år og i midten av februar neste år. Verftet har ikek kommet med noen nye leveransedatoer til SCAN Geo.

Når det gjelde M/V SCA Stigandi som bygges om ved Irvingverftet i Canada, så opprettholder selskapet nå siste prognose om levering av fartøyet 15. mars.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere