NA24.no

SCAN Geo nærmere finansiering

Seismikkselskapet har nå tatt et nytt skritt i finansiering av nybyggene.

Det er klart etter at SCAN Geophysical ASA mandag melder at de har fått på plass en intensjonsavtale med den indiske ABG-gruppens finansieringsselskap PFS Shipping Ltd rundt en salgs og leieavtale for de tre seismikkskipene har under bygging ved ABG-verftet i India.

NA24 - din næringslivsavis

SCAN Geo meldte i forrige uke om de pågående forhandlingene med PFS Shipping etter at Ship Finance International hadde valgt å terminere den opprinnelige finansieringsavtalen for de tre nybyggene.

Som nevnte i forbindelse med forhandlingene i forrige uke, så vil salget av nybyggene med tilhørende lange avtaler om tilbakeleie av skipene være avhengig av at SCAN Geo får på plass emisjonen på 125 til 150 millioner kroner for å løse sitt kortsiktige finansierignsbehov.

PFS Shipping er gitt en rett til å tegne 10 prosent av aksjene i den planlagte emisjonen i forbindelse med avtalen.

PFS skal dersom alt falle r på plass kjøpe de tre seismikkskipene som bygges ved ABG-verftet for så å leie dem tilbake til SCAN Geo for en periode på 12 år. I tillegg ligger det opsjoner i pakken på å forlenge leieavtalene med ytterligere 5x2 år. Bareboatratene i kontraktene vil ligge på 40.000 dollar per dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere