NA24.no

Scan Geo preget av dokking

Sist oppdatert:
Det ble røde tall for Scan Geophysical i tredje kvartal.

Scan Geo hadde ikke noe jubel kvartal og måtte se bunnlinjen vise store røde tall samtidig som selskapet er på jakt etter mer kapital i et meget vanskelig finansmarked.

NA24 - din næringslivsavis

Seismikkselskapet meldte den siste uken at de jakter på mellom 125 og 150 millioner kroner i frisk egenkapital for å sikre finansiering av de tre gjenværende nybyggene som er under bygging ved ABG-verftet i India.

Valuta og dokking
Scan Geo hadde i tredje kvartal driftsinntekter på 163,6 millioner kroner, opp fra 137,5 millioner i andre kvartal. Driftsresultatet falt imidlertid fra pluss 7,3 millioner kroner i andre til minus 6,8 millioner i tredje kvartal.

Økning i driftsinntektene skyldes i hovedsak at problemfartøyet Scan Stigandi endelig kom i gang. Samtidig så økte driftskostnadene og at driftsbidraget fra et av de andre fartøyene falt på grunn av planlagte dokking.

Bunnlinjen er derimot preget av store urealisert valutatap på grunn av selskapets dollarbasert finansiering. Totalt steg nettofinanskostnader fra 1,8 millioner kroner i andre kvartal til 48,8 millioner i tredje kvartal.

Nettoresultatet falt samtidig fra pluss 6,1 millioner kroner i andre kvartal til minus 41,8 millioner kroner i tredje kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere