NA24.no

Scan Geo skal hente penger

Sist oppdatert:
SCAN Geo avslutter samarbeidet med Ship Finance International.

Seismikkselskapet SCAN Geophysical ASA melder mandag morgen at seismikkrederiets salgs- og tilbakeleiekontrakt med skipsreder John Fredriksens skipsfinansieringskonsern Ship Finance International, har blitt terminert.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi har sammen med Ship Finance blitt enige om en termineringsavtale, sier konsernsjef Lars Johan Frigstad i SCAN Geo til NA24 iMarkedet mandag morgen.

Når det gjelder hvorfor partene har blitt enige om en terminering, henviser han til Ship Finance.

Ny partner
Det var i mars 2007 at SCAN Geo inngikk en avtale om å selge tre av sine seismikkfartøyer til Ship Financ, mot å leie dem tilbake over en lengre periode med opsjoner på å kjøpe fartøyene tilbake.

For å bøte på situasjonen som er oppstått har SCAN Geo over helgen fremforhandlet en tilsvarende avtale med Pacific First Shipping i Singapore, hvor sistnevnte vil kjøpe de aktuelle fartøyene mmed utstyr for deretter å leie dem tilbake til SCAN Geo. Pacific First er et datterselskap i den indiske ABG-gruppen som også er hovedaksjonær i ABG-verftet.

Det er ABG-verftet som bygger de tre fartøyene som etter planene skal leveres i andre, tredje og fjerde kvartal neste år.

Kapitalbehov
I forbindelse med en eventuell endelig avtale med Pacific First planlegger SCAN Geo å hente inn inntil 150 millioner kroner i frisk kapital.

- Dette er vårt kapitalbehov med en ny finansieringsløsning, sier Frigstad til NA24 iMarkedet.

Ifølge Frigstad er det ikke snakk om et kortsiktig kapitalbehov, men noe som gjenspeiler den langsiktige totalt finansieringssituasjonen til SCAN Geo.

Seismikkselskapet har som følge av den terminerte avtalen også utsatt fremleggelsen av sine tredje kvartalsresultater til førstkommende fredag.

- Det reflekterer det arbeidet vi holder på med nå, sier Frigstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere