NA24.no

Scana fortsetter å levere

Scan Industrier fortsetter den sterke utvikling i første kvartal.

Etter å ha lagt bak seg et meget sterkt år, så fortsetter Scana Industrier å levere i begynnelsen av 2008.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet opprettholder en god driftsmargin og en sterk ordrebok.

God margin
Scana Industrier som levere godt på det store tempoet i verfts- og offshorebransjene hadde i første kvartal driftsinntekter på 710 millioner kroner, opp fra 616 millioner i samme periode i fjor og 705 millioner kroner i fjerde kvartal.

Driftsresultatet endte på 82 millioner kroner, som gir en driftsmargin på 12 prosent. I samme periode i fjor og for 2007 som helhet lå driftsmarginen på 11 prosent.

Resultatet før skatt i første kvartal endte på 72 millioner kroner, mot 55 og 69 millioner kroneri henholdsvis første og fjerde kvartal i 2007.

Flat ordrebok
Scan Industrier som er underleverandør av stålkontrsuksjoner og komponenter til shipping og offshore, hadde i første kvartal en ordreinngang på nær 700 millioner kroner, noe som gjorde at ordreboken holdt seg omtrent uendret på 2,3 milliarder kroner.

Styret i Scana beskriver ordreboken som tilfredstillende.

- Etterspørselen etter konsernets produkter og tjenester er god i alle markedssegment, noe som forventes å vare. En stor del av Scanas produksjonskapasitet er allerede solgt for 2008 og 2009. En eventuell internasjonal konjunkturnedgang kan på kort og mellomlang sikt forventes å ha begrenset effekt på Scana ettersom hovedproduktene er vel diversifisert og ledende innen sine markedssegment, skriver styret om utsiktene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere