NA24.no

Scana og FPSOcean med nyetablering

Etablerer selskap for levering av teknologi og utstyr for flytende produksjon.

Scana Industrier ASA og FPSOcean går sammen om å etablerer en ny aktør innen utvikling og levering av teknologi og utstyr til markedene for flytrende produksjon av olje og gass.

NA24 - din næringslivsavis

Det nye selskapet er en forlengelse av det pågåendeutviklingsprosjektet av en DRB (Disconnectable Riser Buoy) basert på en felleseid turretløsning for væskeoverføring, opplyser Scana i en pressemelding.

Bygger ved oppkjøp
For å få en rask oppbyggingen av det nye selskapet, så er det inngått avtale om et oppkjøp av Newcastle-baserte Flexible Engineered Solutions Limited (FES).

Kjøpet vil bli gjort opp med både kontanter og aksjer utstedt av det nye selskapet, og deler av kjøpesummen vil være avhengig av en earn-out over en gitt periode.

FES er ifølge Scana en anerkjent leverandør av væskeoverføringssystemer, FPSO spesifikk teknologi, og annet spesialutstyr til den internasjonale olje og gass industrien.

Største eier
Scanas eierandel i det nye selskapet vil fra begynnelsen av være over 50 prosent, og Scana vil ha retten til å utpeke selskapets styreleder.

- Det er tatt forbehold om due diligence og endelig styregodkjenning, og endelig gjennomføring forventes innen juni, opplyses det.

Det nye selskapet vil også basere seg på øvrig Scana teknologi og produksjonskapasitet, samt tre inn i eksisterende teknologiavtaler og eventuelle fremtidige leveranseavtaler med FPSOcean.

Fort store
Scana ser et marked som vil trenge minimum 15-20 nye flytende enheter årlig over de neste

Årene for det nye selskapet Forventingen er da også en omsetning på omkring 300 millioner kroner allerede første driftsår.

I tillegg til FES vil Scana legge inn deler av Scana AMT mens FPSOcean bidrar med teknisk personell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere