NA24.no

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Schibsted knaller til

Sist oppdatert:
Norges største mediehus leverer meget sterke resultater.

Schibsted knaller til i tredje kvartal. Harde kostnadskutt og fokusering av virksomhet har ført til at mediekjempen har snudd trenden.

Resultatet før skatt ble 250 millioner kroner, sammenlignet med 46 millioner kroner året før. Ifølge TDN Finans hadde analytikerne ventet et resultat før skatt på 36 millioner kroner. Driftsresultatet ble 305 millioner kroner, mot 172 millioner kroner året før. Her hadde analytikerne ventet et resultat på 101 millioner kroner.

Driftsinntektene beløp seg til 3.264 millioner kroner, sammenlignet med 2.960 millioner kroner i tredje kvartal 2008. Analytikernes forventninger lå her på 3.172 millioner kroner. Økningen i inntektene kommer fra konsolideringen av Media Norge. Den underliggende veksten til selskapet var minus 2 prosent i kvartalet, mens annonseinntektene falt med 7 prosent.

Bra inntekter
Analytiker Henrik Schultz i Argo Securities er spesielt fornøyd med inntektssiden til Schibsted.

- Jeg er særlig overrasket over at inntektssiden holder seg så pass bra, sier Schultz til Reuters, og legger til at omsetningen praktisk talt er i null hvis man tar bort effekten av Media Norge-innkosolideringen.

- Det er imponerende med tanke på at annonsemarkedet startet å rase i slutten av tredje kvartal i fjor. Jeg hadde ventet meg et ras i inntektene på omkring 10 prosent, sier han til Reuters.


Schibsted har kuttet kraftig i løpet av året. Bare i tredje kvartal er kuttene på 300 millioner kroner. Så langt i år er kuttene på 700 millioner kroner, men ytterligere 300 millioner kroner skal kuttes i fjerde kvartal.

I tillegg til dette har selskapet solgt unna selskaper utenfor kjernevirksomheten. Retriever ble solgt for 115 millioner kroner i tredje kvartal. Samtidig med dette er det satt i gang salgsprosesserav Schibsted Trykks eiendom i Oslo og Schibsteds eierandel i mobilselskapet Aspiro AB.

Øker i Finn
Schibsted fortsetter konverteringen over til de mer lønnsomme områdene rubrikk. Eierandelen i Finn.no ventes økt til 80 prosent i fjerde kvartal, opplyser selskapet. Eierandelen i InfoJobs.net er i tredje kvartal økt til 98,5 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere