*Nettavisen* Økonomi.

Schibsted taper penger

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Nå gjør mediekonsernet store endringer i konsernledelsen.

14.08.09 08:01

Schibsted leverte et blandet resultat i andre kvartal. Topp- og bunnlinjen var svakere enn ventet, mens driften viste bra utvikling.

Blandet drops
I andre kvartal 2009 var Schibsteds driftsinntekter 2.996 mill. Det er 12 prosent lavere enn i samme periode i 2008. Annonseinntektene falt i perioden med 20 prosent mens opplagsinntektene falt med 5 prosent, skriver selskapet i sin kvartalsrapport

Driftsresultat (EBITA) var på 184 millioner kroner, mot et driftsresultatet 422 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

- Resultatet i andre kvartal 2009 er preget av enkelte poster av spesiell karakter. Justert for nedskrivninger og andre kostnader i tilknyttede selskaper var driftsresultatet 217 millioner kroner, heter det i kvartalsrapporten.

Det kommer videre frem at Schibsteds nettvirksomheter bidro i andre kvartal med 31 prosent av driftsinntektene i konsernet, og hadde et positiv driftsresultat (EBITA) på 173 millioner kroner, mot 230 millioner kroner i fjor.

Etter høye finanskostnader havnet resultat før skatt helt nede på minus 92 millioner kroner.

På forhånd ventet analytikerne en omsetning på 3.042 millioner kroner og et driftsresultat før avskrivninger på 108 millioner kroner. Det var samtidig ventet et resultat før skatt på 276 millioner kroner, ifølge TDN Finans.

Store endringer
Den nye konsernsjefen Rolv Erik Ryssdal gjør store endringer i sin ledelse. To Schibsted-ledere går ut og fire nye kommer inn i Ryssdals ledergruppe.

Konserndirektør Birger Magnus, som tapte kampen om toppjobben med Ryssdal, trekker seg ut av Schibsted. Han vil bli sittende til første kvartal 2010. Jan Erik Knarbakk går også ut av konsernledelsen, men fortsetter videre i selskapet.

Media Norges Didrik Munch og VGs Torry Pedersen vil nå møte fast i konsernledelsen.

Sverre Munck fortsetter som konserndirektør for den internasjonale redaksjonelt baserte virksomheten og for Classifieds i Spania. Terje Seljeseth, hittil administrerende direktør i Finn, blir ny administrerende direktør i Schibsted Classified Media og nytt medlem i Schibsteds toppledergruppe.

Konserndirektør for økonomi og finans, Trond Berger, fortsetter i sin stilling. Det gjør også konserndirektør med ansvar for virksomheten i Sverige, Gunnar Strömblad.

HR-direktør Cathrine Foss Stene fortsetter, og får samtidig ansvar for kommunikasjon. Juridisk direktør Camilla Jarlsby fortsetter også i konsernledelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag