NA24.no

Schlumberger med en liten skuffelse

Oljeservicegiganten Schlumberger kom ikke helt i mål i første kvartal.

Schlumberger som er verdensledende på oljefelttjenester i verden, klarte ikke å innfri markedets forventninger i første kvartal. Skuffende tall fra seismikkdelen bidro til dette.

Les mer om seismikkdelen her: Resultatsmell for seismikkgigant

NA24 - din næringslivsavis

Oljeservicekonsernet fikk et resultat på 1,34 milliarder dollar i første kvartal. Resultat per aksje fra videreført virksomhet endte på 1,06 dollar per aksje. Analytikerne hadde ventet et resultat på 1,11 dollar per aksje.

Omsetningen steg fra 5,46 milliarder dollar i første kvartal i fjor til 6,29 milliarder dollar i årets første tre måneder. Det var ventet en omsetning på 6,32 milliarder dollar.

Schlumberg-sjefen Andrew Gould tror imidlertid på ny vekst utover i 2008.

- I fraværet av en kraftig global resesjon som leder til et sterkt fall i etterspørselen (etter olje, red.anm), den tynne bufferen med overskuddstilbud av olje og mangelen på oppdemming av fallende produksjonsrater i mange land, koblet med et høyere enn ventet nedtrekk av USA naturgasslagere, er alle faktorer som leder oss til å konkludere at veksten totalt sett vil styrkes som året skrider frem, sier Golud i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere