*Nettavisen* Økonomi.

Schlumberger sikrer borekontrakt

StatoilHydro bestiller boretjenester for 900 millioner kroner.

StatoilHydro har tildelt en kontrakt for integrerte boretjenester til Schlumberger Norge for operasjoner på feltene Statfjord, Snorre, Gullfaks, Visund og Gjøa, og for leteboring på norsk sokkel.

NA24 - din næringslivsavis

Avtalen dekker leveranse av retningsboring, måling under boring (MWD), logging under boring (LWD) og slamloggingstjenester.

– Kontrakten sikrer leveranse av tjenester og dyktig personell som gir kostnadseffektive operasjoner gjennom fokus på kvalitet både for verktøy og tjenester, sier Øystein Håland, direktør for undergrunnsteknologi, Teknologi & Ny Energ i en pressemelding.

Kontrakten bidrar også til utvikling av StatoilHydros satsingsområde, Integrerte Operasjoner (driftsentre på land), med sikte på økt sikkerhet og boreeffektivitet.

Den tildelte kontrakten trer i kraft 1. september 2008 og har en verdi på 900 millioner kroner. Kontrakten har en varighet på to år, med opsjon på forlengelse to ganger, hver på to år.

– Ett av formålene med anbudet har vært å opprettholde konkurransen i markedet og utnytte vår styrke som nytt selskap, sier Anders Opedal, direktør for innkjøp.

– Vi har oppnådd dette ved å tildele en kontrakt med meget gode økonomiske betingelser og vinn-vinn-forhold, tilføyer han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag