NA24.no

Schwarzeneggers trådløse hodebry

Sist oppdatert:
Californias guvernør Arnold Schwarzenegger vurderer et lovforslag som skal advare folk om at andre kan logge seg på trådløse nettverk.

Les NA24 på mobil

Det å koble opp en bærbar datamaskin til et trådløst nettverk er som regel ikke noe problem. I flere private hjem og på større steders finansområder er trådløse nettverk uten beskyttelse mot andres bruk ganske vanlig. Dette kan nå den muskuløse actionstjernen Schwarzenegger vedta at det må advares mot, ifølge Dagens Industri.

NA24 - din næringslivsavis

En årsak til at det for eksempel ikke er passordbeskyttelse på nettverkene skal visstnok ofte skyldes uvitenhet. Det er her lovforslaget skal hjelpe folk til å forstå at de kan beskytte sine digitale tilganger.

Ifølge lovforslaget skal alle basstasjoner som selges i California etter 1. oktober neste år omfattes. Produsentene skal om vedtaket bli innført tvinges til å velge ett av disse alternativene: en etikett som advarer mot farene, et informasjonsvindu som dukker opp under installasjonsprosessen eller sørge for at sikkerhetsinnstillingene er på uten at brukeren behøver å gjøre noe.

Arnold Schwarzenegger har nå rundt en måned på seg til å ta stilling til lovforslaget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere