Gå til sidens hovedinnhold

Se Acta-toppens luksusbolig

Slik lever Fred Ingebrigtsen: Minigolfbane i gress, gitarformet basseng og fotballbane - ved stranden i Marbella.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den innsidesiktede Acta-gründeren Fred Anton Ingebrigtsen har de siste årene slappet av på den luksuriøse måten, og det på den spanske sørøstkysten.

NA24 - din næringslivsavis

Kontrasten til varetekt i Norge er stor.

Minigolf på gress
For i sin luksusbolig rett utenfor Marbella på Costa del Sol, eller Solkysten, i Spania, har Ingebrigtsen kost seg med eget gitarformet svømmebasseng, med en bassengbunn med imaginære gitarstrenger.

LES OGSÅ: Alt om Acta-saken
LES OGSÅ: Tjente plutselig penger

Etter å ha tatt seg en svømmetur, har han kunnet slå et slag golf - på sin spesialdesignede minigolfbane med gressdekke.

Fotballbane har han også tatt seg plass til på sin store tomt.

Etter hva NA24 kjenner til, skal heller ikke Ingebrigtsen ha behov for å løfte en finger på sine ferieturer til den spanske kjendiskysten. Hele boligen skal nemlig være fjernstyrt.

LES OGSÅ: Full kollaps for Acta-gründer

Som om ikke dette var nok, er også boligen lokalisert idyllisk like nede ved stranden. Strendene her blir beskrevet som de beste på hele Solkysten, og Ingebrigtsen er heldig å ha tøffelavstand til vannkanten.

- Sinnssyk beliggenhet
Ingebrigtsens luksusbolig ligger i Elviria, som er et meget populært område for skandinavere, få minutter utenfor Marbella sentrum. Dette er et av de fem mest populære områdene i hele Marbella-regionen, som for øvrig er et av de hotteste stedene i hele verden.

- Det der er helt sinnssyk beliggenhet. Det er kjempevanskelig å få tak i denne typen eiendom rett på stranden, sier kjendismegler og advokat Odd Kalsnes, som har god kjennskap til det spanske luksusboligmarkedet.

Uten å ha gått i detalj i boligens attributter og innhold, anslår advokaten at boligen har en prislapp på mellom 100 og 150 millioner norske kroner.

- Topp fem
Kalsnes karakteriserer området huset ligger i som «på topp fem» på listen over eksklusive områder i Marbella, men siden det ikke rager aller øverst mener han det er sannsynlig at boligen ville gått for nærmere 100 millioner enn 150 millioner.

Dessuten har det spanske boligmarkedet fått seg en liten knekk det siste året.

Mest eksklusivt av alle Marbella-urbanisasjoner er ifølge Kalsnes Sierra Blanca, der blant annet Rema- Reitan har bolig. Også rederkongen John Fredriksen har fritidsbolig i området.

- Disse boligene er hakket mer eksklusive. De ligger på rundt 200 millioner, sier Kalsnes

Kyststripen fra Marbella sentrum til luksushavnen Puerto Banus er et annet særdeles eksklusivt boligområde. Denne stripen blir kalt Golden Mile, eller den gylne mil på norsk. Her ligger gigantiske eiendomsperler på rekke og rad, den ene mer råflott enn den andre.

Marbella-megler siktet
Ingebrigtsen er nå siktet for å ha stått bak en organisert, kriminell gruppe. Han skal etter hva siktelsen sier, ha gitt innsideinformasjon til sin søster, svoger, halvbror og den Marbella-basert eiendomsmegleren Knut Helge Nordbotn. Gjennom privateide selskaper skal de så ha investert i Acta-aksjer like før kursbevegelige opplysninger ble kjent.

Den Marbella-baserte eiendomsmegleren har bodd i Marbella-området de siste åtte årene, og etter det NA24 kjenner til ikke langt fra Ingebrigtsen.

Han har, gjennom sitt spanskregistrerte firma Spanord Property Management, samarbeidet med de største eiendomsmeglerne i Spania.

Nordbotn har onsdag blitt løslatt.

Les mer her: Innsidesiktet løslatt

- Avventer utviklingen
Kort tid før siktelsen ble kjent, innledet også Spanord samarbeid med norske EiendomsMegler 1.

Eiendomsmegler 1-sjef Grethe Eriksen sier til NA24 at avtalen de inngikk, gikk ut på å markedsføre for Spanord i Spania.

- Ja, vi er agenter for hans spanske selskap. Vi foretar oss ingenting selv om han ble siktet. Vi ser an hvordan det utvikler seg. Dette selskapet er ikke siktet i saken. Ikke noe av vårt arbeid for Spanord har for øvrig ført frem, sier Eriksen til NA24.

Det må for ordens skyld nevnes at norskregistrerte Material Management AS og spanskregistrerte Spanord Property Management er separate selskaper, og at det ikke trenger være noen forbindelse mellom den - utover at de har samme eier og daglig leder.

Material Management er et av selskapene som er omfattet av siktelsen i innsidesaken.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre