*Nettavisen* Økonomi.

Se de beste radiotrynene

Finn Bjelke ble kåret til årets programleder. Se bilder av vinnerne av Prix Radio 2006 les juryens begrunnelser.

21.10.06 18:26

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Årets Programleder
Årets programleder har en personlighet som går rett hjem! Med sin sarkastiske, men inkluderende væremåte, føler man at programlederen er en god venn. En du gjerne vil være på parti med- og leke med.

Programlederen har et fargerikt språk og en meget høy troverdighet innen sin sjanger. Han er kjent fra programmene Herreavdelingen, Pop Quiz og 20 spørsmål i NRK P1.

Årets Programleder er Finn Bjelke!

NA24 - din næringslivsavis

Årets Radioprogram
Årets Radioprogram har rett og slett utgangspunkt i en knakende god idé! Her er det først og fremst deltagerne som bærer programmet. Juryen mener at programmet er genialt laget, og et meget godt radiohåndverk! Vi får testet våre fordommer når bygdegutten og byløven møtes.

Prisen for Årets Radioprogram går til Rikke Eckhoff og Ellen Wesche Guttormsen for Fordomsprøven i NRK P2

Årets Direktesending
Årets direktesending er nesten usannsynlig godt skrudd sammen. Sendingen preges av nerve, driv og full kontroll. Juryen mener sendingen er uhyre velregissert, og nærmest perfekt bygget opp. Dette er et skoleeksempel på en direktesending fra dagen terrorbombene smalt i London! Sendingen er laget av Henning Olstad og Øyvind Andre Haram.

Prisen for Årets Direktesending går til Her og Nå, NRK P1

Årets Feature- og temaprogram
Årets feature- og temaprogram er enkelt, gripende og et helt fantastisk radioprodukt. Dette er et godt og bildesterkt innslag, som gir juryen gåsehud. Fortellerteknikken er fabelaktig, og stoffet er formidlet på en fremragende måte!

Prisen for Årets feature- og temaprogram går til Tomm Kristiansen for historien om Gribben og jenta, sendt i Verden på lørdag, NRK P2

Årets Humorinnslag
Årets humorinnslag fikk juryen til å le høyt og godt. Dette er veldig morsomt! Framdriften er upåklagelig. Her holdes spøken i gang, uten å gå over streken.

En kjempegod idé, som er nydelig gjennomført. Innslag er laget av Kim Nygård, Katja Ivarson og Marius Kopperud.

Prisen for Årets Humorinnslag går til Datakyndig fra Frokostshowet på Radio 1 Oslo.

Årets Promo
Årets Promo har sin egen kanal skrevet på seg fra første stund. En god og original idé, som er godt tilpasset kanalens målgruppe. Den er gjennomsyret av skinnsykt bra håndverk og flotte bilder. Denne lyden vil juryen gjerne høre mer av! Promoen er laget av Bjørn-Tore Sviggum og Pål Hartmann.

Prisen for Årets Promo går til Lyden av Norge, P4

Årets Radio-DJ
Årets Radio-DJ er personlig tilstede på lufta. Herlig vimsete og proppfull av musikkfaglig styrke, slentrer personen seg gjennom sendingen.

Han har en utrolig behagelig stemme, og ble av juryen omtalt som en oase i DJ-sammenheng.

Årets Radio-DJ er Erik Eriksson alias DJ Friendly, NRK P3

Årets Anker
Årets Anker formidler eierskap til sendingene og viser god tilstedeværelse.

Språket er særdeles godt og variert. Denne dype stemmen gjør seg på radio, og hun er tydelig uten at det bikker over.

Prisen går til det juryen kaller en skikkelig flink dame: Årets Anker er Merete Vikre, P4

Årets nyhets- og aktualitetsreportasje
Årets Nyhets- og aktualitetsreportasje er en sterk sak, - preget av bunnsolid og god journalistikk. Programlederen er tilbakelent men tar intervjuobjektet på alvor. Noe som gjør fremdriften i reportasjen meget god. Dette er godt komponert og spennende å høre på!

Årets Nyhets- og aktualitetsreportasje går til Margrete Nåvik for Telekirken, NRK P1

Årets Hederspris
Årets Hederspris har ikke blitt delt ut hvert år, - men i år har juryen valgt å hedre en personlighet i etermediets historie i Norge.

Hedersprisen går til et programmenneske som var med på å skape den kommersielle radioen. Allerede så tidlig som i 1955 startet han en piratradio i Horten,- som to år seinere faktisk ble stengt av politiet

Som frontfigur fra en rekke radioprogrammer ønsker vi å gi Årets Hederspris til en mann som fortsatt fronter sine programmer i NRK P1.

Vi snakker om mannen som startet programmet Ti i skuddet, fortsatte med bl a Norsk på Norsk, Alle tiders Blinkskudd og Norsktoppen.

Riktignok har han vært en periode innom TV, - også derfor er det en glede å kunne utrope Prix Radios Hederspris 2006 til Vidar Lønn Arnesen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag