NA24.no

Se de beste Superbowl-filmene

Sist oppdatert:
Reklameeksperter gir verdens dyreste reklamefilmer kritikk på det jevne.

Reklamefilmene som sendes under finalen i den amerikanske fotballserien, Superbowl, er store nyheter i USA.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye medieguide

De største annonsørene lager gjerne egne filmer til denne sendingen og en 30-sekunders film kostet hele 20 millioner kroner å sende under gårsdagens tv-sending. Superbowl-reklamene blir sett på direkten av «hele USA», rundt 95 millioner seere, og er blant de filmene som blir mest sett på videonettsteder som YouTube gjennom året.

New York Times skriver at årets reklamefilmer spilte på kjente strenger og at få filmer bød på noe spesielt.

Reuters skriver at filmene som gikk under gårsdagens finele var «oppstemte» på tross av den pågående krisen i økonomien. Blant de filmene som ble tatt best imot av reklameekspertene Reuters har snakket med er de filmene som har spilt mest på humor.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

En film flere trekker frem er talkshowvert Conan O´Briens reklame for Bud Light. Den kan du se her:
(Saken fortsetter under)

Også dyreforprodusenten Pedigrees reklame scorer høyt blant reklameekspertene:

- Det er vanskelig å disse filmene og ikke samtidig tenke på at de koster 100.000 dollar i sekundet å sende. Men det er ikke poenget, poenget er at «alle» ser disse filmene samtidig og det skjer ikke lenger i dagens mediebilde, sier Omnicom-eide Element 79s kreative leder Denis Ryan til Reuters.

En reklamefilm for kjeden Cash4Gold, hvor amerikanere kan selge de brukte smykkene sine, er blant de som har skapt mest oppstyr. Her figurerer tv-personligheten Ed McMahon sammen med den fallerte rapperen MC Hammer. Filmen kan du se her:

Også skuespiller Alec Baldwins reklame for videotjenesten Hulu får flere til applaudere:

New York Times skriver at dette var året hvor de som liker å se folk bli kastet ut av vinduet, påkjørt av en buss, slått av en golfkølle og andre fysiske viderverdigheter hadde mye å glede seg over. AdAge har en oversikt hvor de viser samtlige filmer fra årets Superbowl. Den finner du her.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere