*Nettavisen* Økonomi.

Se de nye dyrene

Forskere har kommet over dusinvis av ukjente dyrearter i et hemmelig paradis i den indonesiske jungelen. Se bildene her.

08.02.06 09:40

(NA24): I et område ved Foja-fjellene i New Guinea har forskere fra USA, Australia og Indonesia tatt bilder av et sjeldent pattedyr, en ny fugleart, en rekke nye froskearter og hittil ukjente trær og planter.

Se flere bilder nederst i artikkelen.

- Dette er det nærmeste man kommer Edens hage på jorden, sier Bruce Beeheler i den internasjonale forskningsgruppen Rapid Assessment Program (RAP) til BBC.

- Det er en vakker, ubebodd skog. Det finnes ingen spor av menneskelig påvirkning eller nærvær i disse fjellene. Vi landet i helikopter. Det er ikke en eneste sti, så det er vanskelig å komme seg rundt, sier Beeher videre.

Ifølge Beeher var lokalbefolkning fra Kwerba- og Papasena-stammene og lokale landeiere svært overrasket over forskernes funn.

- Menn fra de lokale landsbyene fortalte oss at ingen de kjente hadde vært i nærheten av disse områdene, selv ikke forfedrene deres.

En av teamets mest interessante oppdagelser er en honningetende fugl med en sterk oransje ring i ansiktet. Dette er den første nye fuglearten som er oppdaget på øya Ny Guinea på mer enn 60 år.

Her er de viktigste funnene i jungelområdet, som er på størrelse med Luxembourg:

* En ny type honningetende fugl. Den første nye fuglearten som er funnet på øya siden 1939.

* Utklekkingsstedet for paradisfuglen (Parotia berlepschi). Vestlige forskere har aldri tidligere sett en levende hannfugl av denne arten.

* De første bildene av gullbrystet løvhyttefugl.

* Et stort pattedyr som bare har vært observert et sted på jorden tidligere, og aldri i Indonesia: en gyllenpelset trekenguru (Dendrolagus pulcherrimus)

* Flere enn 20 nye froskearter.

* En rekke hittil ukjente plantearter, blant annet flere palmetyper.

* En fantastisk hvitblomstret rhododendron.

* Fire nye sommerfuglarter

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.