*Nettavisen* Økonomi.

Se den norske meglersjefens elleville møte med «Sandy»

Foto: (Montasje)

Noen som tvilte på at det blåste kraftig i New York denne uken? Sjekk ut denne videoen.

02.11.12 20:07

Til daglig står han midt i stormen i det internasjonale finansmiljøet.

Denne uken holdt imidlertid stormen «Sandy» på å blåse ham gatelangs i New York.

Nettavisen N24 fant dette klippet på You Tube, som Platou-topp, Preben Sohlberg, har lagt ut.

HTML EMBED

Sohlberg er imidlertid en mediesky finansmann, og ønsker ikke å snakke med Nettavisen NA24.

- Jeg har ingen kommentar, er alt Sohlberg vil si.

Rammet hardt
Stormen har imidlertid gjort langt større skader andre steder, og letemannskaper nordøst i USA finner fortsatt etter omkomne.

Inntil fredag ettermiddag norsk tid var det i USA og Canada funnet 102 omkomne, av dem 40 i New York by. Det er en økning på ni siden torsdag. Blant de døde er to brødre på henholdsvis to år og fire år som ble revet ut av sin mors armer etter at bilen deres ble tatt av flomvann.

Sandys herjinger førte til 69 dødsfall i Karibia før stormen kom til USAs østkyst, og det samlede tallet på omkomne er nå steget til 171.

Bensin- og strømmangel
Mens mange er preget av sorgen over de døde, er andre mer frustrert over mangelen på drivstoff i de uværsrammede områdene.

- Er det meningen at vil skal kjøre helt til delstaten Tennessee for å tanke, spurte 30 år gamle Ricardo Meehleib mens han ventet på å slippe til ved en bensinstasjon.

Det tar dessuten tid å få strømnettet opp å stå igjen. Over 2,7 millioner hjem og næringsbygg i New York og New Jersey var fortsatt uten elektrisitet fire dager etter at uværet var over.

New Yorks guvernør Andrew Cuomo sendte torsdag et brev til kraftselskapene, der han truet med «passende reaksjoner» dersom de ikke oppfyller sine forpliktelser overfor innbyggerne.

Maraton
Mange amerikanere er sinte på New York-borgermester Michael Bloomberg, som har bestemt at New York Marathon skal gå som planlagt søndag, til tross for uværet.

Bloomberg sier at løpet ikke skal gå ut over hjelpen til ofrene for Sandy. Kritikere sier det er en fornærmelse at maratonløpet skal gå som planlagt.

Løpet, som hvert år trekker mange deltakere fra utlandet og i år vil ha rundt 20.000 deltakere, skal gå gjennom flere områder der beboerne fortsatt er uten strøm, varme og vann i kranene.

- Alle som har lyst til å løpe, kan komme til Coney Island og løpe opp og ned i blokkene med vann og mat til de gamle, sier byrådsmedlem Domenic Recchia til TV-kanalen New York One.

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.