Se Hitlers drømmebil

Dette fartsvidunderet koster så mye at verken Ferrari, Lamborghini eller Koenigsegg er i nærheten.

29.11.06 17:49

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Auksjonshuset Christie's skal selge en racerbil av modellen 1939 Auto Union D-Type i februar. Det ventes at denne bilen vil bli verdens dyreste kjøretøy når den går under hammeren.

NA24 - din næringslivsavis

Prisen på herligheten er satt til rundt seks millioner pund, eller cirka 73,5 millioner kroner.

Foto: (Scanpix)

Hitlers drøm
Det var i sin tid historiens antakelig mest forhatte person som bestilte denne bilmodellen.

Hitler var misfornøyd med at tyskerne ikke hadde noen fullgod konkurrent til engelskmennenes Bentley, og han lovte 500.000 reichmark til den personen som kunne bygge en racerbil klar til 1934-sesongen.

Prisen ble delt mellom Mercedes-Benz og Auto-Union. Sistnevnte fikk prisen for forløperen til D-typen som nå skal selges, ifølge Bloomberg News.

Funnet i deler
Historien om denne bilen er ganske utrolig. Mot slutten av andre verdenskrig ble Auto-Unions biler forsøkt gjemt, men de ble funnet av russiske soldater, og enten ødelagt eller tatt med som krigsbytte.

Den bilen som nå skal selges ble ikke gjenfunnet før i 1976. Da lå den i deler på det statlige bilfabrikken ZIL i Moskva og var klar for å bli knust til skrapmetall.

Bilen ble reddet av bilentusiaster fra Latvia, ifølge Bloomberg News, og ble restaurert i England i 1994. Dette skal være den ene av bare to eksisterende biler av denn typen. Selgeren er anonym.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.