*Nettavisen* Økonomi.

Se hvor og når fartsgrensene heves

Trafikken på motorveiene går stort sett i 110-120 km/t i dag, og nå vil også fartsgrensene settes opp. Foto: Google

Nå er det endelig klart: 140 kilometer motorvei får høyere hastighet.

21.05.14 12:57

Helt siden den nye regjeringen kom med sin regjeringserklæring, har det vært klart at det skulle jobbes for å øke fartsgrensene på de beste motorveiene i landet til 110 km/t.

Før nyttår ble det kjent at Vegdirektoratet anbefalte økning på E18 i Vestfold i første omgang, på det som etter hvert vil bli fem delstrekninger gjennom store deler av fylket.

I starten av måneden kunne også Nettavisen fortelle at Statens vegvesen lokalt anbefalte at fartsgrensen settes opp på E6 gjennom stort sett hele Østfold.

Les også: Foreslår 110 km/t på E6 i Østfold

Og nå er det klart at regjeringen godkjenner hastighetsøkningen på alle disse strekningene som Vegvesenet har anbefalt både på E6 og E18.

Totalt er det åtte strekninger som vil få omskiltet hastighet i løpet av året. Første strekning - fra Sarpsborg til Svinesund - vil får høyere fartsgrense i løpet av juni.

‑ Vi følger nå opp det vi har lovet i regjeringsplattformen og øker fartsgrensen til 110 km/t på de tryggeste motorvegstrekningene. Strekningene er valgt basert på råd fra Statens vegvesen, sier statssekretær Bård Hoksrud til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Statssekretær Bård Hoksrud er fornøyd med å kunne melde at det vil bli 110 km/t på rundt 140 kilometer motorvei. Foto: Magnus Blaker

På E6 deles 110-strekningene opp i tre strekninger, der kortere strekninger vil fortsette å ha 100 km/t på grunn av kurvatur.

På E18 deles det opp i fem strekninger, som deles av kurvatur, sikkerhetsutbedringer - og påvente at veien faktisk skal åpnes.

For alle praktiske formål vil det likevel være snakk om sammenhengende vei gjennom fylkene.

Vestfold (88 km):

  • Kopstad – Gulli (ca 10 km)
  • Langåker – Bommestad (ca 6,5 km)
  • Sky – Langgangen (ca 10 km)
  • Gulli – Langåker (ca 25 km)
  • Eik – Kopstad (ca 37 km)

Østfold (51 km):

  • Ås – Mosseporten (ca 11 km)
  • Årvoll v/Moss – Solli nord (ca 20 km)
  • Årum v/Sarpsborg – tollstasjonen v/Svinesund (ca 20 km) - åpnes først

Strekningene vil ikke skiltes om samtidig.

- For noen strekninger vil vi greie det før sommeren, men vi må komme tilbake til eksakt tidspunkt, sier statssekretær Hoksrud.

Nettavisen vet også at det jobbes med å se på økte fartsgrenser på E6 nord for Oslo, men her er det ingenting konkret planlagt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.