NA24.no

Se intervju med John Fredriksen

Sist oppdatert:
Skipsreder John Fredriksen i tingretten onsdag.

OSLO TINGHUS (NA24): - For meg handler dette mest om prinsippet, og jeg tror vi har en meget god sak, sier John Fredriksen til NA24 idet han ankommer Oslo tingrett onsdag.

Fredriksen har gjennom sitt riggselskap Seadrill anlagt sak mot Oslo Børs over et vedtak han ikke kan akseptere.

Se intervju med John Fredriksen nederst i artikkelen.

Kun tilskuer
Onsdag skal Fredriksens våpendrager og styremedlem i Seadrill Tor Olav Trøim vitne i saken. Den kypriotiske rederen, som har utvandret fra Norge, skal være tilskuer i rettssalen.

- Denne saken dreier seg for John (Fredriksen. red. anm) og meg om vår kredibilitet i kapitalmarkedet, sa Tor Olav Trøim da han startet sitt vitnemål.

- Våre kunder har vanskeligheter med å sette seg inn i den norske særstillingen, fortsatte Trøim.

- Vi har vel i de fleste posisjoner fra 28 til 50 prosent eierandel, og aldri mer enn 50 prosent. Gjør vi en god jobb har vi de facto kontroll med selskapene, hvis det er kontroll vi er ute etter, sa Trøim.

Bakgrunnen for søksmålet er at mangemilliardæren John Fredriksen ble tvunget til å løse ut aksjer i riggselskapet Eastern Drilling, og har selv estimert tapet som følge av vedtaket, til 850 millioner kroner.

Seadrill skal ha agert i markedet med en reel eierandel over tilbudspliktreglene som går ved 40 prosent. Fredriksen ble dermed tvunget til å kjøpe alle aksjene i Eastern Drilling til en høyere kurs enn ønsket. Fredriksen endte også opp med å tape kraftig på disse såkalte trs-avtalene.

- Finansiell plassering
Mandag innledet Seadrill-advokat Arne Tjaum med å si at oppkjøpet av såkaldte trs-avtaler var en finansiell plassering. Mens Eastern Drilling var i spill med både Seadrill og Ocean Rig som mulige oppkjøpskandidater.

Det påståtte finansielle motivet og resonnementet ble prøvd smadret av børsens advokat Erik Keiserud påfølgende dag. Han mener vedtaket fattet av Børsklagenemda er gyldig.

- Vi så aldri på Ocean Rig-budet som et ordentlig bud, sa Tor Olav Trøim i retten onsdag.

NA24-TV:Se intervju med John Fredriksen på TV 2 Nyhetskanalen i videovinduet under:

194039

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere