*Nettavisen* Økonomi.

Se milliardærens sparetips

Stein Erik Hagen sparer penger på en annen måte enn andre.

23.09.08 11:21

Den kjente investoren og matmilliardæren Stein Erik Hagen kommer med en rekke orginale spareråd, i alle fall for folk som ikke har bankkontoen overfyllt med penger.

NA24 - din næringslivsavis

Til Dagens Næringsliv sier Hagen at han tror flere vil stramme inn livreimen. Derfor lanserer han sine egne sparetips.

- Vi kan for eksempel bytte ut snippene og ikke hele skjorten, slik som jeg gjør, sier milliardæren til avisen, og legger til at han sender skjortene sine til England.

Og han fortsetter på spørsmålet om snippebytte har sammenheng med finanskrisen:

- Nei, det har jeg gjort i mange år, så det er ikke noe nytt. Men jeg tror de fleste snur på krona nå, ser på forbruket sitt og finner ut av hvor de kan spare.

200 dressmannskjorter pr. snippbytte
Hagens tips til sparing vil trolig ikke slå helt an hos den gemene hop. En sjekk hos de eksklusive London-skreddderne i Savile Row i Mayfair, viser at skjortene lett koster 200 pund. Dette tilsvarer i overkant av 2.000 kroner, eller 20 billigskjorter hos Dressmann.

Prisen på snippbytte kan vi ikke klart å finne ut av, men mye tyder på bare frakten fra godset i Larvik til Londons West End er dyrere enn skjortene og dressene de fleste andre kjøper..

Hagen har også diskutert med barna sine den nye sparepakken i det hagenske hus. De har sammen kommet frem til at Hagen har nok dresser på loftet for et par år. Heller ikke nye sko trenger han. Her tror investoren at det ikke trengs fornyelse før om to til tre år, men han sier ingenting om antallet sko han har på loftet.

Har 22 milliarder på konto
Stein Erik Hagen ser ikke ut til å slite nevneverdig, til tross for nedgangstidene. Han er i ferd med å sluttføre salget av sitt Steen & Strøm til franske Klépierre og nederlandske ABP for 22 milliarder kroner, inkludert gjeld.

- Vi håper på det beste og bur oss på det verste, sier Hagen med litt løs snipp til DN.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.