Se Røkke snakke

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)

Kjell Inge Røkke møter pressen akkurat nå. Du kan følge alt direkte her.

22.04.09 14:02

Onsdag ettermiddag klokken 14.00 møter Kjell Inge Røkke pressen. Aker-styrelederen har vært i hardt vært og i krig med regjeringen siden påske.

Årsaken er en famøs avtale om salg av flere virksomheter fra Aker ASA til Aker Solutions, der staten er medier i eierselskapet sammen med nettopp Aker.

Les alt om striden mellom Aker og regjeringen her.

303206

Røkke har så langt ikke sagt et kvekk i det offentlige rom om avtalen. Det eneste han har gjort er å sende en åpen beklagelse til statsminister Jens Stoltenberg fordi hans deltagelse på Aker-dagene den første april. Der uttalte Stoltenberg at han var der for å hylle pioneren Røkke.

Dagen etterpå ble regjeringen klar over, hevder de selv, at Røkkes Aker hadde solgt selskaper til Aker Solutions til en pris som markedet mente var alt for høy.

Men det er ikke bare denne saken Røkke vil få spørsmål om. Han vil også bli spurt om oppslaget i Finansavisen onsdag, der det fremkommer at Røkke ville legge Aker ASA inn i en stiftelse, og at i denne stiftelsen skulle styres av en rekke Arbeiderparti-folk. Til gjengjeld skulle skattereglene endres slik at Røkke slapp skattebyrden en slik ordning ville ha medført.

Finansminister Kristin Halvorsen sa i Stortingets spørretime onsdag formiddag at det var uaktuelt å endre noen skatteregler. Men hun bekreftet at det hadde vært kontakt mellom finansdepartementet og Aker i forbindelse med denne saken.

Til NA24 blir det bekreftet at Røkke kontakter Statsministerens kontor i mai i fjor angående denne stiftelsen, men avviser kontant at det var snakk om en AP-stiftelse. Les mer om det her.

Du kan følge hele pressekonferansen til Røkke gratis og live på NA24 fra kl. 14.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.