*Nettavisen* Økonomi.

Se Røkkes boligdrøm

Etter nabokrangel og politisk kamp er byggingen av Kjell Inge Røkkes drømmebolig i gang. Se bildene.

15.05.07 13:36

I midten av mars i år fikk Røkke endelig sitt ja fra Asker kommune. I kommunestyret vedtok hele 33 mot 14 at reguleringsplanen for Konglungen skulle gjennomføres. Og dermed kunne Røkke sette første spadetak i bakken.

NA24 - din næringslivsavis

Siden godkjennelsen har grunnarbeidet på tomten startet.

- Nå er vi i full gang med grunnarbeid og sprengning, sier Ivar Rune Ansnes fra Ansnes Entreprenør, som er Røkkes utbygger.

Igangsettelsestillatelse for grunnmur og selv hovedhuset er ennå ikke gitt, men dette er en ren formalitet som etter alt å dømme skal gå som smurt, får NA24 opplyst.

Kamp om Konglungen
Det har ikke vært en lett prosess for Røkke å få lov til å bygge drømmehuset sitt på Konglungen.

Siden han i desember 2004 sendte inn byggesøknaden, har Røkke og hans medhjelpere måttet gå gjennom en voldsom kamp mot alt fra naboer, lokalpolitikere og en statsråd.

I august 2005 ble det kjent at Røkke sikret seg den første tomten på Konglungen. Konglungveien 48 gikk for 20,1 millioner kroner. Bare to måneder senere hadde han sikret seg Konglungveien 50 til 10,7 millioner kroner.

Etter det gikk det litt tid før han i mars året etter fikk kjøpe Konglungveien 46 for nesten 14,3 millioner kroner.

Fikk ja til slutt
Søknad om rammetillatelse ble sendt til bygningsrådet i juni 2005. Etter dette kom det en rekke klager og fylkesmannen ble trukket inn. På nyåret i 2006 kom departementet inn i saken og nok en gang trakk husplanene til Røkke ut i tid.

I februar i år vedtok Bygningsrådet at Røkke måtte vente til reguleringsplanen var endelig før han fikk igangsettelsestillatelse for hovedhuset på eiendommen.

Reguleringsplanen for Konglungen ble vedtatt i midten av mars, og Røkke kunne dermed starte byggingen av drømmehuset.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.