Gå til sidens hovedinnhold

Se, så billig dollaren er

Den amerikanske valutaen får juling av en råsterk krone.

Kronen fortsetter å styrke seg etter at rentedommen fra Norges Bank ble frigitt. Nå er en dollar verdt under 5,50 norske kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Så billig har ikke dollaren verdt siden begynnelsen av 80-tallet.

Norske lånetagere må belage seg på at rentekostnadene øker. Norges Bank hevet i dag styringsrenten med 0,25 prosentpoeng til 5 prosent. Svein Gjedrem & Co vurdert å holde renten uendret, men summen av situasjonen krevde at det ble en renteheving.

Samtidig fastholder de strategien som ble gjengitt i sin Pengepolitiske rapport frem til ny rapport foreligger 31. oktober 2007. Det betyr at de ser et rentenivå i intervallet 4,5 og 5,5 prosent.

Likevel åpner de at rente kan bli satt opp i mindre enn tidligere antatt. Hvis uroen i de internasjonale finansmarkedene vedvarer og hvis kronen holder seg sterk og det får betydelige virkninger på utsiktene for inflasjonen, produksjonen og sysselsettingen.

En dollar koster nå 5,49 kroner, men dollaren var nede i 5,48 kroner rett etter rentedommen falt. Euroen falt mot norske kroner til 7,737. Så sterk har ikke den norske kronen vært mot euroen på 1,5 år.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg