NA24.no

Se, så lav dollaren er

Sist oppdatert:
Dollaren er på billigsalg mot en knallsterk krone.

Den hardt pressede valutaen når nye bunnivåer, mens kronen er knallsterk.

NA24 – din næringslivsavis

Fredag ettermiddag koster en amerikansk dollar 5,36 kroner.

Til bunns
Kronen styrker seg mot dollar mens oljeprisen holder seg på rekordhøye nivåer. Et fat brentolje koster fredag ettermiddag 88,44 dollar per fat.

Den hardt prøvede amerikanske valutaen har det siste døgnet testet nye rekordlave nivåer mot euroen. Kronen noteres til 7,70 mot euro og 5,36 mot dollar og dollaren noteres til 1,44 mot euro.

Sjekk valutakursene akkurat nå

- Dette kan dels være drevet av økningen i oljeprisen og dels av at en del aktører mener svekkelsen på onsdag gikk noe for langt og dermed så kjøpsmuligheter, tror Handelsbanken Capital Markets.

Venter rentekutt
Den amerikanske sentralbanken, Fed, ventes å sette ned renten 31. oktober. De siste ukene har vært preget av nedslående nøkkeltall fra amerikansk økonomi, og nå tror markedsaktørene at den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke igjen må ta et kutt.

- De siste par dagene har det spesielt vært utsiktene for flere rentekutt fra Fed som har tynget dollaren. I dagens rentekurve ligger det forventninger om 3-4 rentekutt på 0,25 prosentpoeng. Markedet priser inn 100 prosent sannsynlighet for et rentekutt på 0,25 prosentpoeng fra Fed allerede neste uke. Noen markedsaktører har og begynt å spekulere i om Fed ikke vil nøye seg med 0,25, men også denne gangen kutte hele 0,50 prosentpoeng, skriver analytiker Camilla Viland i DnB Nor Markets i en rapport.

Her er noen valutakrysninger fredag ettermiddag:

USD/NOK: 5,36
EUR/NOK: 7,70
GBP/NOK: 10,99
EUR/USD: 1,44
SEK/NOK: 83,86

Følg valutakursene her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere